Gradinita Ana Lugojana
Breaking News

Lalelele înfloresc și… în copaci. Nu numai la Timișoara

Delimitare+- ADimensiune Font+- Printează articol
Lalelele înfloresc și… în copaci. Nu numai la Timișoara
Articole asemănătoare

Timișoara este orașul care se poate mândri cu frumusețea naturii, care mereu reușește să uimească locuitorii. Deși lalelele s-au ofilit în centrul orașului, câțiva arbori au decis că ale lor coroane verzi trebuie să fie admirate de către trecători. Astfel le-au îmbogățit cu elegante lalele galbene, strălucitoare precum razele soarelui. Acești copaci neobișnuiți, în care s-au mutat lalelele, nu au fost cuprinși de o vrajă și nici nu sunt aievea, ci pot fi priviți și îndrăgiți de către oricine se plimbă zilele următoare prin Parcul Botanic, aproape de gardul dinspre Calea Aradului.

Copacii tulipani, numiți și „arbori de lalea”, au înflorit pentru a înfrumuseța urbea de pe Bega și pentru a dovedi, încă o dată, că minunile mici creează efecte mărețe asupra mediului înconjurător. Tulipanul, originar din pădurile din estul Americii de Nord, este declarat monument al naturii, în toată Europa existând doar câteva zeci de exemplare. Este un arbore de talie mare ce poate ajunge până la 40-50 m înălțime și 2-4 m în diametru. Coroana sa verde este ovală, iar frunzele au formă de liră, mari de 7-12 cm lungime. Însă unicitatea sa este oferită de florile lui, care seamănă izbitor de mult cu lalelele din grădini, fiind dispuse terminal și având culorea galben verzui sau galben sulfuriu cu pete oranj la bază. Forma inedită și coloritul vesel al acestor flori îi conferă arborelui o imagine aparte, scoțându-l în evidență printre semeni ai săi.

În România, acestă specie de arbore mai poate fi admirat în cartierul Lunca Pomosului, din Reșița, în județul Hunedoara, la Anininoasa, Ghelari, în Parcul Dendrologic de la Simeria și în curtea Castelului Poganny de la Păclișa sau în județul Sibiu, la Palatul Brukenthal din Avrig.

Iubitorii de tablouri vii, create de natură, se pot bucura de florile acestor exemplare rare pe o perioadă de 3-6 săptămâni. Copacul lalea înflorește în lunile aprilie, mai sau iunie, în funcție de vârstă, dimensiunile sale, dar, mai ales, de condițiile de mediu, reușind să animeze privirile și să învioreze sufletele observatorilor. (Text: Alexandra Diaconu)

0 Comentarii

Elefantul Toyo nu a găsit nici un comentariu

Ne pare rău, dar cineva a luat toate comentariile și a fugit cu ele, sau poate nimeni nu a comentat !

Poți fi tu primul lasă un comentariu !

Scrie comentariu

Warning: Illegal string offset 'rules' in /customers/d/4/9/stiripentrucopii.com/httpd.www/wp-content/themes/reganto-theme/functions/filters.php on line 154 Warning: Illegal string offset 'rules' in /customers/d/4/9/stiripentrucopii.com/httpd.www/wp-content/themes/reganto-theme/functions/filters.php on line 155 <

Banner
Banner
Banner
 

Reclamă

Calendar

februarie 2019
L Ma Mi J V S D
« ian.    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728