Gradinita Ana Lugojana
Breaking News

La Timișoara copiii vor fi operați ca în filmele SF. Cu robotul

Delimitare+- ADimensiune Font+- Printează articol
La Timișoara copiii vor fi operați ca în filmele SF. Cu robotul
Articole asemănătoare

Copiii bolnavi din vestul țării, care au nevoie de intervenții chirurgicale, pot avea parte de o experiență ruptă din filmele SF. Ei s-ar păutea să fie operați de un… robot.

Spitalul de Copii ”Louis Țurcanu” din Timișoara a primit de la Fundația Botnar  din Basel, Elveția, cel mai modern robot medical din lume, Da Vinci.

Chirurgia robotică este cea mai avansată tehnologie medicală a momentului. Cu ajutorul roboților medicali se fac tot felul de operații  complicate: malformații renale, digestive, genitale, ale sistemului respirator sau chiar intervenții oncologice. Avantajul unei operațioi realizate de robot e că totul e minim invaziv, de mare precizie, și, în fond, cu rezultate superioare celorlalte tehnici chirurgicale. Dacă în timpul unei operații ”normale” medic ul și echipa sa taie cu bisturiul și cu alte instrumente zona în care se intervine, în cazul operației robotizate, medicul stă în fața unui ”pupitru” special și manevrează brațele robotului de la distanță. Robotul medical e un fel de ”caracatiță”, fiecare braț fiind dotat în timpoul operației cu aparatul necesar intervenției.

0 Comentarii

Elefantul Toyo nu a găsit nici un comentariu

Ne pare rău, dar cineva a luat toate comentariile și a fugit cu ele, sau poate nimeni nu a comentat !

Poți fi tu primul lasă un comentariu !

Scrie comentariu

Warning: Illegal string offset 'rules' in /customers/d/4/9/stiripentrucopii.com/httpd.www/wp-content/themes/reganto-theme/functions/filters.php on line 154 Warning: Illegal string offset 'rules' in /customers/d/4/9/stiripentrucopii.com/httpd.www/wp-content/themes/reganto-theme/functions/filters.php on line 155 <

Banner
Banner
Banner
 

Reclamă

Calendar

martie 2019
L Ma Mi J V S D
« feb.    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031