Gradinita Ana Lugojana
Breaking News

La ce vârstă trebuie să aibă loc prima vizită a copilului la medicul dentist?

Delimitare+- ADimensiune Font+- Printează articol
La ce vârstă trebuie să aibă loc prima vizită a copilului la medicul dentist?

Stomatologia pediatrică nu este o știință nouă, însă interesul cercetătorilor pentru dezvoltarea sănătoasă a celor mici a crescut semnificativ în ultimii 15 ani, iar tehnicile de tratament și aparatură specifice copiilor avansează văzând cu ochii.  Din păcate, însă, mulți părinți nu consideră îngrijirea dinților temporari ai copiilor o prioritate, bazându-se pe faptul că aceștia se vor schimbă. În acest fel apăr urgentele dentare, extracțiile timpurii ale dinților, scăderea sistemului imunitar și, nu în ultimul rând, nopți nedormite din cauza durerilor.

Prima vizită la dentist – când anume?

Copiii trebuie să meargă la primul control stomatologic la vârstă de 1 an, sau la 6 luni de la apariția primului dinte. In timpul vizitei, medicul stomatolog pediatru va verifica:

  •  Numărul de dinți, spațiul dintre aceștia și dispunerea lor pe arcadă
  •  Cât de eficient sunt curățați dinții, dar și câtă atenție se oferă gingiilor în timpul igienei dentare
  •  Orice modificări ale coloratiei sau pete care apar pe suprafața dinților

 
Aproximativ 20% dintre copii prezintă un tip de carie ce este cunoscută ca și „carie de biberon”, asociata adesea unor obiceiuri alimentare nesănătoase și legate de modul în care este hrănit copilul (în special utilizarea biberonului pe timp de noapte).  
 
 Alegeți cu grijă medicul dentist!
 
Pentru ca cei mici să aibă o atitudine pozitivă față de medicul dentist când vor crește și pentru a accepta cu ușurință vizitele în cabinetul stomatologic, este important ca alegerea clinicii să fie cea corectă de la început. Din anul 2008 există în România un lanț de clinici dentare specializate în stomatologie pediatrică, unde medicii lucrează doar cu copiii, iar ambientul, tehnologia și soluțiile de tratament sunt adaptate celor mici:

http://www.de4kids.ro/

concurs2

Răspundeți la întrebarea  “La ce vârstă trebuie să aibă loc prima vizită a copilului la medicul dentist pediatru?” și câștigați un vocher pentru un tratament dentar și o consultație gratuită la un medic stomatolog pediatru la clinica DENT ESTET 4 KIDS Timișoara.

 Trimiteți răspunsul până la data de 15 august pe adresa stiri@stiripentrucopii.com, menționând numele întreg și vârsta. Câștigătorul va fi desemnat în urma tragerii la sorți. Dragi copii, mult succes!

voucher _Summer Gift_

0 Comentarii

Elefantul Toyo nu a găsit nici un comentariu

Ne pare rău, dar cineva a luat toate comentariile și a fugit cu ele, sau poate nimeni nu a comentat !

Poți fi tu primul lasă un comentariu !

Scrie comentariu

Warning: Illegal string offset 'rules' in /customers/d/4/9/stiripentrucopii.com/httpd.www/wp-content/themes/reganto-theme/functions/filters.php on line 154 Warning: Illegal string offset 'rules' in /customers/d/4/9/stiripentrucopii.com/httpd.www/wp-content/themes/reganto-theme/functions/filters.php on line 155 <

Banner
Banner
Banner
 

Reclamă

Calendar

februarie 2019
L Ma Mi J V S D
« ian.    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728