Gradinita Ana Lugojana
Breaking News

La Botoşani, tabletă contra Luceafărului

Delimitare+- ADimensiune Font+- Printează articol
La Botoşani, tabletă contra Luceafărului

Primarul din Botoşani, Ovidiu Portariuc, a scos la concurs o tabletă pentru copilul care-i spune integral poezia Luceafărul. Anunţul a fost postat de primar pe pagina sa de Facebook în decembrie, concursul fiind realizat cu ocazia sărbătoririi poetului naţional Mihai Eminescu, în 15 ianuarie. Primarul a anunţat că dacă vor fi mai mulţi copii care vor învăţa poezia, câştigătorul va fi desemnat de un juriu format dintr-un profesor de limba română şi un actor de la Teatrul “Mihai Eminescu” din Botoşani. Aceştia vor face, pe 13 şi 14 ianuarie, o evaluare a modului în care este “prezentată” poezia, gesturi, mimică etc. Primarul dispune de o singură tabletă, dar va căuta sponsori pentru a oferi alte premii celorlalţi participanţi la concurs.

Primarul şi-a explicat gestul tot pe Facebook, prin faptul că, în copilărie, a fost nevoit să recite tot poemul lui Mihai Eminescu pentru a primi de la părinţi mult dorita bicicletă: “Tatal meu mi-a promis într-o vacanţă de iarnă cum e asta în care suntem dar cu mult mai multă zapadă, în timp ce eram la bunici, că dacă voi reuşi până la sfârşitul anului să recit poezia Luceafarul voi avea banii pentru bicicletă. Nu vă pot spune ca în 2 săptămâni doar Luceafarul am visat şi în final am reuşit să obţin premiul! Am fost foarte mândru de mine, am reuşit să îmi cumpar şi bicicleta mult dorită dar am ramas cu ceva infinit mai important: am descoperit frumuseţea lecturii şi literatura română, pentru că ulterior nu m-am oprit doar la Eminescu. În aceste zile mi-am amintit de acea experienţă şi îmi doresc ca şi copiii de astăzi, chiar daca tentaţiile sunt mult mai mari decât pe vremea copilăriei noastre, să descopere aceste comori la o vârstă cât mai fragedă!”

2 Comentarii

  1. Dorin 13:29, ian. 13, 2014

    Poate au si alti primari astfel de initiative, multi copii si-ar dori o tableta

    Replică la acest comentariu
  2. Scoala 12 13:34, ian. 13, 2014

    Si la noi la scoala s-a propus dar in final nu s-au gasit fonduri. Poate daca vreun parinte sponsorizeaza…

    Replică la acest comentariu

Scrie comentariu

Warning: Illegal string offset 'rules' in /customers/d/4/9/stiripentrucopii.com/httpd.www/wp-content/themes/reganto-theme/functions/filters.php on line 154 Warning: Illegal string offset 'rules' in /customers/d/4/9/stiripentrucopii.com/httpd.www/wp-content/themes/reganto-theme/functions/filters.php on line 155 <

Banner
Banner
Banner
 

Reclamă

Calendar

septembrie 2019
L Ma Mi J V S D
« aug.    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30