Gradinita Ana Lugojana
Breaking News

La 15 ani, Maxim Opriș a cântat la caval în fața a mii de oameni la un concert Subcarpați

Delimitare+- ADimensiune Font+- Printează articol
La 15 ani, Maxim Opriș a cântat la caval în fața a mii de oameni la un concert Subcarpați
Articole asemănătoare

Când ai numai 15 ani, iar trupa ta preferată susţine un concert în oraşul tău, tot ce poţi să speri este să simţi vibraţia muzicii şi să dansezi în primul rând al mulţimii, alături de ceilalţi iubitori de emoţii şi trăiri intense. Însă Maxim Opriş, un tânăr curajos, a îndrăznit să îşi dorească mai mult de atât şi a reuşit. S-a înscris în proiectul Atelierul Identitate, lansat de Teatrul Naţional Timişoara, Subcarpaţi şi Asociaţia Timişoara Capitală Culturală Europeană 2021, care îşi propune să recupereze şi să promoveze folclorul autentic pentru a-l prezenta locuitorilor oraşelor. Astfel, Maxim, cel mai tânăr dintre participanţii la acest curs, a învăţat să cânte la cavalul românesc, un instrument uitat de societatea urbană contemporană, şi a fost selectat să urce pe scenă alături de Subcarpaţi, la concertul din cadrul FEST-FDR 2018, sâmbătă, 5 mai.

Alături de oamenii pe care îi admiră, se află pe scenă, în faţa mulţimii, în faţa familiei şi a prietenilor care au venit să îl susţină. Cântă cu pasiune la caval, transmiţând sunetele care animă oamenii prezenţi. Instrumentul l-a cucerit pe el, iar el a reuşit să cucerească mulţimea. Vădit emoţionat, declară că a trecut prin mai multe stări “la început frică şi emoţii, apoi multă adrenalină, iar la final fericire că a fost totul super frumos”. Îşi doreşte să mai colaboreze cu Subcarpaţi şi îşi propune să ajungă din nou pe scenă. Vrea să continue studiul cavalului, pentru că, în opinia lui, acest instrument reprezintă „Pasiune, cultură, România şi tot ceea ce este frumos despre ţara aceasta. La caval, orice ai cânta sună bine, chiar dacă nu ştii să cânţi la el”.

Maxim Opriş se dovedeşte a fi un tânar frumos, o inspiraţie pentru generaţia sa şi o speranţă că scena acestei ţări va fi dominată de oameni pasionaţi, susţinători ai culturii şi valorilor româneşti.

(Text și video de Adriana Diaconu; Foto: Adrian Pîclișan)

0 Comentarii

Elefantul Toyo nu a găsit nici un comentariu

Ne pare rău, dar cineva a luat toate comentariile și a fugit cu ele, sau poate nimeni nu a comentat !

Poți fi tu primul lasă un comentariu !

Scrie comentariu

Adresa dvs. de E-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Banner
Banner
Banner
 

Reclamă

Calendar

September 2018
M T W T F S S
« Aug    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930