Gradinita Ana Lugojana
Breaking News

Jucării cu handicap pentru o atitudine pozitivă asupra diferențelor umane

Delimitare+- ADimensiune Font+- Printează articol
Jucării cu handicap pentru o atitudine pozitivă asupra diferențelor umane

Nu toți oamenii sunt la fel. Blonzi, cu pielea închisă la culoare, cu doar un picior, orbi, cu degete lipsă… Faptul că sunt diferiți nu îi face însă mai buni sau mai răi.  Scoatem un om din viața noastră doar pentru că are un handicap? Nu. Deci, de ce nu ne-am juca cu păpuși și figurine care nu sunt perfecte? Voi ați cumpăra o păpușă cu handicap?

O campanie inițiată pe Facebook sub numele “Jucării ca mine”  a inspirat o noua linie de păpuși. Departe de a fi perfecte, acestea au un handicap. Campania de pe Facebook a fost inițiativa unor părinți a căror copii au diferite probleme fizice și care au dorit să lanseze un apel  industriei globale de jucării ca aceasta să includă jucării cu handicap în producția lor. Ei consideră că astfel de jucării cu handicap îi vor ajuta pe copii să aibă o atitudine pozitivă asupra diferențelor umane.

papusa cu scaun

Părinții care au inițiat campania au trimis o scrisoare firmei Playmobile în care spun: “Există 770.000 de copii  cu dizabilități în Marea Britanie și peste 150 de milioane în întreaga lume. Acești copii se nasc  într-o lume în care sunt excluși chiar de firmele create pentru a oferi distracție copiilor: firmele producătoare de jucării. Jucăriile Playmobil  sunt iubite în întreaga lume, dar răspunsul vostru la problema handicapului este un bătrân împins într-un scaun cu rotile de o tânără blondă. Ce le spune asta copiilor? Că numai bătrânii au nevoie de scaune cu rotile? Puteți crea jucării cu handicap care sa fie în același timp distractive și magice și astfel  veți ajuta copiii să crească cu o atitudine pozitivă față de diferențele umane!”

O companie britanică producătoare de jucării,  Makie, le oferă acum părinților posibilitatea de a cumpăra copiilor păpuși cu probleme: semne din naștere, proteze auditive,  probleme la picioare, păpuși care au nevoie de baston etc. Acum compania lucrează la crearea unui scaun cu rotile pentru păpușile “paralizate” sau fără picioare.

Un handicap este o infirmitate, de exemplu lipsa unei mâini sau a unui picior, lipsa auzului sau vederii

Poze: Toys like me

5 Comentarii

 1. Dia 18:26, mai 25, 2015

  Daca ar exista la noi si eu as cumpara.

  Replică la acest comentariu
 2. Sorin 18:28, mai 25, 2015

  Cand fiica mea a rupt mana unei papusi am refuzat sa o repar si i-am explicat ca si unii oameni isi pot pierde o mana dar pot sa traiasca mai departe si sa fie fericiti. A inceput sa iubeasca papusa cu o mana

  Replică la acest comentariu
 3. anonimu 18:31, mai 25, 2015

  Frumoasa initiativa englezilor. Oamenilor le pasa de societatea in care traiesc. Si au valori, nu ca noi…

  Replică la acest comentariu
 4. Silvia 16:09, mai 26, 2015

  Handicap? Era frumos sa scrieti: “cu nevoi speciale” sau “cu dizabilitati”!

  Replică la acest comentariu
  • Elefantul Toyo Autor 17:38, mai 26, 2015

   Va multumesc pentru comentariu. Stiu ca in limba romana adjectivul “handicapat” are o conotatie negaitva, din pacate si de altfel nejustificat. Nu l-am folosit. Dar “persoana cu handicap” este un termen corect si legal, folosit inclusiv in legile care se refera la aceste persoane. Si institutiile statului il folosesc, tocmai pentru ca este corect, de exemplu Serviciul pentru Protecţia persoanelor cu Handicap sau Serviciul Evidenţă Drepturi Prestaţii Sociale Persoane cu Handicap.
   Noi am folosit in text si “persoane cu handicap” si “persoane cu dizabilitati” iar la sfarsit am explicat de inseamna un handicap, asa cum apare in DEX. De multe ori explicam cuvintele mei grele pentru copii care apare in text, site-ul fiind educativ, informativ si distractiv.
   O seara frumoasa va doresc

   Replică la acest comentariu

Scrie comentariu

Warning: Illegal string offset 'rules' in /customers/d/4/9/stiripentrucopii.com/httpd.www/wp-content/themes/reganto-theme/functions/filters.php on line 154 Warning: Illegal string offset 'rules' in /customers/d/4/9/stiripentrucopii.com/httpd.www/wp-content/themes/reganto-theme/functions/filters.php on line 155 <

(Nu) Ne place

59 de școli închid porțile din cauza zăpezii!

59 de școli închid porțile din cauza zăpezii!   0

Urmare a condițiilor meteorologice nefavorabile și în conformitate cu deciziile luate de comitetele pentru situații de urgență, cursurile școlare din 59 de unități de învățământ preuniversitar din județele Maramureș (56), Cluj [...]

Banner
Banner
Banner
 

Reclamă

Calendar

ianuarie 2019
L Ma Mi J V S D
« dec.    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031