Gradinita Ana Lugojana
Breaking News

Instalație de muzică și lumini la Gărâna Jazz festival și piesă nouă. Daniel Dorobanțu și Petru Ionuțescu fac minuni în muzica electronică

Delimitare+- ADimensiune Font+- Printează articol
Instalație de muzică și lumini la Gărâna Jazz festival și piesă nouă. Daniel Dorobanțu și Petru Ionuțescu fac minuni în muzica electronică
Articole asemănătoare

Daniel Dorobanțu și Petre Ionuțescu, muzicienii care de ani formează un duo de jazz electronic, cu influențe ambient și modern-clasic au lansat o melodie nouă, intitulată Arise, acompaniată de un videoclip. Aceasta vine în continuarea albumului pe care cei doi l-au prezentat anul trecut, Cartea De Piatră, realizat cu sprijinul Fundației Culturale Jazz Banat. 

Dacă albumul Cartea De Piatră ”privea”, prin piesele sale, spre arhetipal și mitologic, după cum spun realizatorii acestuia, piesa nouă, Arise, oferă o călătorie în viitor, trimițând spre atmosfere metropolitane și conținând elemente de perspectivă globală. Piesa nouă e total diferită de producțiile lor precedente, fiind mai ritmată, mai dinamică. ”Cu această piesă prezentăm o nouă direcție a producțiilor noastre”, afirmă Daniel Dorobanțu. Discul Cartea De Piatră, care se bucură de un real succes de public, a fost prezentat deja în concerte în cadrul Timișoara Jazz Festival, în Biserica Millenium, anul trecut, dar și la Samfest Jazz Festival, fiind prezent în topul de ambient Bandcamp (cel mai mare site de muzică independentă din lume), respectiv în playlist-ul mai multor radiouri internaționale de specialitate.

În continuare duo-ul Daniel Dorobanțu – Petre Ionuțescu se va regăsi pe scena Gărâna Jazz Festival, cel mai cunoscut festival de profil din România, săptămâna aceasta. 

Vineri, 12 iulie, la miezul nopții, pe scena principală a festivalului, în Poiana Lupului, cei doi artiști vor prezenta o versiune nouă a show-ului, care, pe lângă upgrade-urile muzicale aduse la fiecare concert – improvizații, experimente în electronică – alătură sunetului dimensiunea de video-art produsă de Daniel Dorobanțu special pentru acest concert unui show de lumini și laser. Nu va fi doar un concert, ci o instalație de artă, ce se inspiră din spiritul și energia locației și al pădurilor muntelui. Instalația de artă recrează simbolic pădurea într-un mod aparte, apelând la un ansamblu complex de muzică, lumini, efecte de sunet și video-art. Pădurea este lumină și la fel tot ce aceasta conține. Pentru a opera această instalație pe scenă, practic ”vom cânta la lumini la fel cum un jazzman cântă la instrumente”, arată artiștii. Printre instrumentele acustice și electronice vor exista controlere de laser și  mixere de lumini, iar cei doi vor colabora cu Cristian ”Sol Faur” Popescu, artistul fiind invitat să improvizeze în contextul acestor lumini la fel cum muzicienii improvizează în sunet, ”construind” Pădurea. 

”Spre bucuria noastră, domnul Marius Giura ne încurajează și ne susține în a explora și a promova acest spirit al improvizației specific jazz-ului, nu doar în muzică ci și în alte medii”, mai arată Daniel Dorobanțu.

Nu în ultimul rând, Daniel Dorobanțu va continua preocupările sale din zona muzicală de ambient și spectacol vizual, prin al 13-lea show din seria de Concerte de Basm, care va avea loc în Biserica Millenium, duminică, 13 octombrie, având-o ca invitată pe Dora Gaitanovici, binecunoscută voce a muzicii românești, finalistă a concursului Vocea Românie și participantă la Eurovision.

Video Arise:

https://www.youtube.com/watch?v=tYMH2zXd3cU

Daniel Dorobanțu:

https://www.facebook.com/danieldorobantuart/

https://www.instagram.com/dorobantu/

Petre Ionuțescu:

https://www.facebook.com/petre.ionutescu/

https://www.instagram.com/petreionutescu/

0 Comentarii

Elefantul Toyo nu a găsit nici un comentariu

Ne pare rău, dar cineva a luat toate comentariile și a fugit cu ele, sau poate nimeni nu a comentat !

Poți fi tu primul lasă un comentariu !

Scrie comentariu

Warning: Illegal string offset 'rules' in /customers/d/4/9/stiripentrucopii.com/httpd.www/wp-content/themes/reganto-theme/functions/filters.php on line 154 Warning: Illegal string offset 'rules' in /customers/d/4/9/stiripentrucopii.com/httpd.www/wp-content/themes/reganto-theme/functions/filters.php on line 155 <

Banner
Banner
Banner
 

Reclamă

Calendar

septembrie 2019
L Ma Mi J V S D
« aug.    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30