Gradinita Ana Lugojana
Breaking News

Începe Școala Anticorupție. Liceenii învață să prevină și să combată corupția

Delimitare+- ADimensiune Font+- Printează articol
Începe Școala Anticorupție. Liceenii învață să prevină și să combată corupția
Articole asemănătoare

Zeci de liceeni din Timișoara vor învăța ce este corupția și cum să i se opună. În orașul de pe Bega începe a doua ediție a Școlii Anticorupție.

Școala Anticorupție va instrui un număr de 62 de elevi de la șase licee din Timișoara. Proiectul este implementat de Asociația Studenților de la Facultatea Științe Politice, Filosofie și Științe ale Comunicării (ASPFC) a Universității de Vest. Ediția din acest an are loc în perioada 23 octombrie – 5 noiembrie.

Elevii vor participa la mai multe ateliere interactive pe teme legate de corupție, moderate de profesori universitari și practicieni din domeniu. Miza programului este ca la final, toți să știe ce este corupția, cum se manifestă și, mai ales, ce e de făcut în momentul în care se întâlnesc cu acest fnomen, cum pot îl pot preveni și cum îl pot combate.

Adolescenții vor aplica în teren un chestionar sociologic și vor analiza, cu ajutorul profesorilor, tiparele și tendințele în perceperea corupției de către colegii lor. „Vrem să înțelegem, împreună cu tinerii participanți, prin ce se manifestă corupția, care sunt formele ei, în ce domenii o întâlnim, care este legătura între corupție și rolul fiecărui cetățean. Și, cel mai important, ce putem face pentru a o diminua”, transmite Dana Țurcan, coordonatorul proiectului.

0 Comentarii

Elefantul Toyo nu a găsit nici un comentariu

Ne pare rău, dar cineva a luat toate comentariile și a fugit cu ele, sau poate nimeni nu a comentat !

Poți fi tu primul lasă un comentariu !

Scrie comentariu

Adresa dvs. de E-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Banner
Banner
Banner
 

Reclamă

Calendar

September 2018
M T W T F S S
« Aug    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930