Gradinita Ana Lugojana
Breaking News

Idee de urmat: cum împădurești o țară

Delimitare+- ADimensiune Font+- Printează articol
Idee de urmat: cum împădurești o țară
Articole asemănătoare

Iată o modalitate de a planta 175 de milioane de copaci în decurs de un an: tinerii trebuie să facă asta pentru pentru școală.

La 15 mai, Congresul filipinez a adoptat oficial un proiect care prevede că toți elevii din școala primară, liceu și colegiu (aproximativ echivalent cu școala primară, gimnaziul și universitatea) trebuie să planteze cel puțin 10 copaci pentru a absolvi, a anunțat CNN.

Copacii pot fi plantați fie în păduri, mangrove, rezervații, zone urbane, situri miniere abandonate, sau pe teritorii indigene, conform legii.

Potrivit CNN, copacii trebuie să fie, de asemenea, adecvați pentru climatul din zonă, iar speciile indigene de arbori sunt cei mai indicați. Proiectul de lege, denumit “Actul de moștenire pentru mediul înconjurător din 2016”, a fost introdus de congresmanul Gary Alejano pentru a promova “responsabilitatea intergenerațională” în ceea ce privește protecția mediului.

“În timp ce recunoaștem dreptul tinerilor la o ecologie echilibrată și sănătoasă … nu există niciun motiv pentru care să nu poată fi făcuți să contribuie pentru a se asigura că aceasta va fi o realitate reală”, a scris Alejano în nota explicativă a legii. El a adăugat că inițiativa va avea în vedere cel puțin 175 de milioane de copaci noi plantați în fiecare an, totalizând peste 525 de miliarde de arbori suplimentari “în decursul unei generații”. În conformitate cu proiectul de lege, Direcția de Educație a țării este responsabilă de punerea în aplicare a noii reguli, în timp ce altele, cum ar fi departamentele de mediu și agricultură, vor furniza puieți, vor identifica locurile de plantare adecvate și vor monitoriza progresul copacilor. Alejano a spus că, chiar dacă rata de supraviețuire a copacilor ar fi fost de 10%, acest lucru ar însemna încă 525 milioane de copaci în țară. El a adăugat că acești copaci vor deveni moștenirea studenților în mediul înconjurător și în generațiile viitoare.

Sursa: Insider.com

Text de Marian Bercea

0 Comentarii

Elefantul Toyo nu a găsit nici un comentariu

Ne pare rău, dar cineva a luat toate comentariile și a fugit cu ele, sau poate nimeni nu a comentat !

Poți fi tu primul lasă un comentariu !

Scrie comentariu

Warning: Illegal string offset 'rules' in /customers/d/4/9/stiripentrucopii.com/httpd.www/wp-content/themes/reganto-theme/functions/filters.php on line 154 Warning: Illegal string offset 'rules' in /customers/d/4/9/stiripentrucopii.com/httpd.www/wp-content/themes/reganto-theme/functions/filters.php on line 155 <

Banner
Banner
Banner
 

Reclamă

Calendar

septembrie 2019
L Ma Mi J V S D
« aug.    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30