Gradinita Ana Lugojana
Breaking News

Hai la teatru! Hamlet cu Bean de la Subcarpați și Billy mincinosul, două spectacole de neratat la TNTm

Delimitare+- ADimensiune Font+- Printează articol
Hai la teatru! Hamlet cu Bean de la Subcarpați și Billy mincinosul, două spectacole de neratat la TNTm
Articole asemănătoare

Program încărcat și în luna iunie la Teatrul Național din Timișoara. Dacă vacanța de vară e nerăbdătoare să înceapă, iar timpul liber nu mai este o problemă pentru liceeni, îi așteptăm la teatru. sunt cel puțin două spectacole care vor fi sigur pe gustul lor.

Billy mincinosul se joacă marți, 12 iunie, de la ora 19,00, la Sala 2. Spectacolul are ca temă principală viața rebelă a adolescentului, cu multă culoare și dinamism, energie consumată și timp cu carul pentru…minciuni. Este o comedie muzicală, regizată de Antonella Cornici, după romanul lui Keith Waterhouse și Willis Hall. Pe tot parcursul spectacolului, iese la suprafață lupta continuă cu propria imaginație și, la polul opus, realitatea conturată de cei din jur. Părinții au grijă să îl țină cu picioarele pe pământ, iar bunica, chiar si senilă, transformă scenele în ceea ce numim „haz de necaz”.

Dar pentru scurt timp, căci Billy al nostru, înoată din nou în propriul univers, cu lumea creată de el, job-ul perfect la Londra și multă iubire pătimașă. Paradoxal (dar nu și pentru Billy), reușește să se logodească cu doua femei în același timp. Viața adolescentului boem este transpusă întru totul în personajul principal Billy, cu scenarii bine conturate, cu situații limită și multe obstacole care au la bază minciunile din trecut. „A minți înseamnă a visa, imaginația este cel mai ieftin mod de a fi fericit” spune Billy, sigur de propriile-i convingeri. Te regăsești, te cauți și te înțelegi… după ce observi viața unui Billy mincinos care tine morțiș să evadeze din realitate.

Hamlet, spectacol de Ada Lupu Hausvater, pe ritmuri de hip-hop, techno și ethno

Rețineți și data de marți, 19 iunie, ora 18.00. De această dată în Sala Mare din Piața Victoriei a Teatrului național Timișoara. Pentru lumea shakespeariană nu esti nici prea tânăr, nici prea bătrân. Ești exact cum trebuie să fii, în coordonatele spațio-temporale ideale. Acum facem abstracție de întrebarea To be or not to be?. Te întorci la ea abia la finalul spectacolului, când târât prin atâtea lumi, sentimente și stări, nu îti mai rămâne decât să îți pui o simplă – și totuși atât de barbară – întrebare.

Spectacolul Hamlet este o ancoră în realitate, unde principiile, adevărul, judecata duc lupte acerbe în construcția umanității. Este o readaptare a lumii de mult apuse, cu tot ceea ce ține de postmodernismul unde adolescenții se regăsesc, se contopesc. Teatrul este lumea universală, pentru mic și mare, este sursa de cultură indispensabilă care reunește toate formele artistice.

Biletele mai pot fi achiziționate de la Agențiile Teatrului Național (Agenția „Mărășești”, str. Mărășești nr. 2 și Agenția „Sala 2”, Parcul Civic), între orele 11-19 sau online, pe www.tntimisoara.com. Elevii beneficiază de o reducere cu 75% din prețul întreg al biletului. (Larisa Andreea Vasile)

Fotografii: Adrian Pîclișan / TNTm

 

0 Comentarii

Elefantul Toyo nu a găsit nici un comentariu

Ne pare rău, dar cineva a luat toate comentariile și a fugit cu ele, sau poate nimeni nu a comentat !

Poți fi tu primul lasă un comentariu !

Scrie comentariu

Warning: Illegal string offset 'rules' in /customers/d/4/9/stiripentrucopii.com/httpd.www/wp-content/themes/reganto-theme/functions/filters.php on line 154 Warning: Illegal string offset 'rules' in /customers/d/4/9/stiripentrucopii.com/httpd.www/wp-content/themes/reganto-theme/functions/filters.php on line 155 <

Banner
Banner
Banner
 

Reclamă

Calendar

februarie 2019
L Ma Mi J V S D
« ian.    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728