Gradinita Ana Lugojana
Breaking News

De ce este război între Fâșia Gaza și Israel?

Delimitare+- ADimensiune Font+- Printează articol
De ce este război între Fâșia Gaza și Israel?

De mai bine de treiƒ săƒptăƒmâni este răƒzboi în Orientul Mijlociu. Rachete zboară dinspre Fâșia Gaza înspre Israel iar dinspre Israel avioane de răƒzboi se îndreaptă către Gaza. Fâșia Gaza este o mică regiunecare cuprinde o parte a Palestinei istorice având granițe cu Egiptul în sud-vest și cu  Israelul  în nord și est. Numele ei provine de la Gaza, principalil oraș.

Conflictul nu este însă numai aerian, tancuri și soldați din Israel au atacat în ultimele zile Gaza. Soldații israelieni luptă în principal împotrivă organizației palestiniene Hamas din Fâșia Gaza. Dar în atacuri își pierd viața și oameni nevinovați, care nu au nimic de-a face cu lupta. Pentru oamenii din Gaza, șansele de a găsi un loc sigur unde să se ascundă sunt mici. În cele câteva ore de liniște ei aleargă să se aprovizioneze cu mâncare.
 
De la începutul atacurilor israeliene din 8 iulie mai mult de 950 de persoane din Gaza au fost ucise și mii rănite. În rândul israelienilor s-au înregistrat câteva zeci de victime.
 
Atacurile israeliene asupra Fâșiei Gaza au ca scop distrugerea unor tuneluri. Israelul se teme cムluptăƒtorii Hamas vin prin aceste tuneluri în Israel pentru a-i ataca. În plus, Israelul vrea sムdistrugムrampele folosite de Hamas pentru a trimite rachete din Gaza în Israel. ŽÎn general, armata israelianムeste mai bine echipată decât luptătorii Hamas, având de exemplu un sistem de apăƒrare anti-rachetă, de care palestinienii nu dispun.

Poze http://www.tivi.de/
 

0 Comentarii

Elefantul Toyo nu a găsit nici un comentariu

Ne pare rău, dar cineva a luat toate comentariile și a fugit cu ele, sau poate nimeni nu a comentat !

Poți fi tu primul lasă un comentariu !

Scrie comentariu

Adresa dvs. de E-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Banner
Banner
Banner
 

Reclamă

Calendar

October 2018
M T W T F S S
« Sep    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031