Gradinita Ana Lugojana
Breaking News
  • Disney Channel va difuza astăzi, „Kim Possible", filmul original Disney Channel, a cărui producție se bazează pe seria animată cu același nume, câștigătoare a numeroase premii în întreaga lume.  Filmul live-action spune [...]
  • Debut poetic la 17 ani: Teodora ȘchiopuO elevă a Colegiului Național Bănățean lansează prima sa carte, un volum de versuri intitulat Pânză cu liniște de har. Cartea e apătură la Editura Partoș în cadrul proiectului Excelența [...]
  • Barbie va fi premiată la premiile CFDA (Consiliul Designerilor de Modă din America) în acest anDeși arată de 20 de ani, anul acesta Barbie  împlinește 60 de ani. Pentru a marca acest eveniment și contribuția ei la industria fashion, dar și a viselor oamenilor tineri [...]

Filmul pentru copii “Mașina de făcut teme” – selectat la Cannes

Delimitare+- ADimensiune Font+- Printează articol
Filmul pentru copii “Mașina de făcut teme” – selectat la Cannes

Filmul educativ pentru copii Mașina de făcut temecontinuă tradiția începută acum cinci ani, când s-a înregistrat prima selecție a unui scurtmetraj românesc pentru copii în secțiunea Short Film Corner a Festivalului Internațional de Film de la Cannes. Performanțele aparțin Școlii de Film și Televiziune pentru Copii “Micile Vedete”, proiect educațional nonguvernamental care are în portofoliu întreaga realizare a filmelor, incluzând pregătirea tuturor actorilor care apar în producții.

Școala Micile Vedete a semnat până în prezent peste 20 de scurtmetraje, dintre care cinci producții au participat la secțiunea Short Film Corner a Festivalului de la Cannes începând cu anul 2010. Toți actorii care apar în filmele realizate prin acest proiect sunt copii, cursanți și absolvenți ai Școlii.

 afis THE-HOMEWORK-MACHINE_Cannes

Alături de actori, cei cărora li se datorează frumoasa realizare a scurtmetrajului de succes Mașina de făcut teme formează o echipă de profesioniști, din care fac parte Ariana Pendiuc – regizor, Ema Pendiuc – producător, Cosmin Croitoru – Director de imagine, Petre Crăciun – scenarist. Producția este cuprinsă într-o serie de patru scurtmetraje cu detectivi, din care în această vară se va filma ultimul episod.

Scurtmetrajul are la bază ipostaza inedită a unui grup de prieteni ingenioși – inventatorii unei mașini care poate fi programată să scrie teme. Acțiunea filmului prezintă misterioasa dispariție a mașinii de făcut teme, dispozitivul magic dorit în secret de toți elevii. Mașina este furată înainte de obținerea brevetului de invenție. În grupul de prieteni există un inspirat Detectiv care pornește pe urma făptașilor, însoțit de micii inventatori ai genialei mașinării. Chiar dacă la început șansele de a identifica autorii furtului sunt reduse, Micile Vedete își unesc forțele pentru aflarea adevărului, iar rezultatele nu întârzie să apară. Personajele principale sunt: Detectivul Andrei (Andrei Simionescu, 13 ani), Detectivel (Matei Burgui, 9 ani) și Asistenta (Codruța Dorobanțu, 12 ani).

 “Este foarte importantă această nouă selecție la Short Film Corner la Festivalul de la Cannes. Avem mare nevoie de educație cinematografică pentru copii în România și ne dorim ca prin Școala Micile Vedete să punem temeinic bazele acestui proiect ambițios”, au declarat Ariana și Ema Pendiuc, fondatoarele Școlii de Film și Televiziune pentru Copii „Micile Vedete”.

foto de la festival 1

Selecția scurtmetrajului pentru copii nu este singura legătură a Școlii cu Festivalul de la Cannes: filmul „Comoara” în regia și scenariul lui Corneliu Porumboiu, care a intrat în competiție la secțiunea Un certain regard, îl are ca personaj central pe Nicodim Cuzin (8 ani), absolvent al Școlii Micile Vedete. Deși personaj secundar, el apare pe afișul filmului și reprezintă motivația pentru care începe căutarea comorii. În plus, toți cei 22 de actori copii care apar în această peliculă sunt cursanți ai Școlii. Premiera mondială a filmului va avea loc pe 21 mai 2015 la Cannes.

Performanța noii selecții la Short Film Corner și participarea Școlii Micile Vedete la Festivalul de Film de la Cannes 2015 sunt susținute de Institutul Cultural Român, RoStar și Victor Print & Sign.  Reprezentanții Școlii iau pulsul Festivalului, iar experiența poate fi urmărită îndeaproape pe pagina de Facebook a proiectului, facebook.com/pages/Scoala-de-Film-si-Televiziune-Micile-Vedete, unde vor fi postate informații inedite de la Festival.

 

Despre Școala de Film și Televiziune pentru Copii „Micile Vedete”

Școala de Film și Televiziune pentru Copii „Micile Vedete” este un proiect educațional nonguvernamental, unic în România, care se adresează exclusiv copiilor cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani, oferind instrumente de dezvoltare personală și inteligență emoțională prin intermediul a trei discipline inovative, special create și adaptate: Tehnică de filmare, Interpretare și Dicție pentru copii. La 5 ani de la înființare, Școala „Micile Vedete” se mândrește cu un portofoliu de 20 de filme de scurtmetraj pentru copii, majoritatea cu teme educative, care au avut importante participări la festivalurile de film pentru copii din Europa, Statele Unite, Orientul Mijlociu, Asia și Australia, dar și peste 40 de apariții ale copiilor în spoturi publicitare, sociale și filme de lung metraj. Școala Micile Vedete este membră a Centrului Internațional al Filmului pentru Copii și Tineri – CIFEJ, înființat de UNESCO.

0 Comentarii

Elefantul Toyo nu a găsit nici un comentariu

Ne pare rău, dar cineva a luat toate comentariile și a fugit cu ele, sau poate nimeni nu a comentat !

Poți fi tu primul lasă un comentariu !

Scrie comentariu

Warning: Illegal string offset 'rules' in /customers/d/4/9/stiripentrucopii.com/httpd.www/wp-content/themes/reganto-theme/functions/filters.php on line 154 Warning: Illegal string offset 'rules' in /customers/d/4/9/stiripentrucopii.com/httpd.www/wp-content/themes/reganto-theme/functions/filters.php on line 155 <

Azi în România

  0

Disney Channel va difuza astăzi, „Kim Possible", filmul original Disney Channel, a cărui producție se bazează pe seria animată cu același nume, câștigătoare a numeroase premii în întreaga lume.  Filmul live-action spune [...]

Banner
Banner
Banner
 

Reclamă

Calendar

mai 2019
L Ma Mi J V S D
« apr.    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031