Gradinita Ana Lugojana
Breaking News

Expoziție de RECIPIENTE culese din tranșeele primului război mondial

Delimitare+- ADimensiune Font+- Printează articol
Expoziție de RECIPIENTE culese din tranșeele primului război mondial
Articole asemănătoare

Sute de obiecte care au aparținut soldaților ce au luptat pe frontul italian din primul război mondial devin subiect de expoziţie la Timişoara. Muzeul Național al Banatului, în colaborare cu Asociația Gruppo Speleologico Carsico din San Martino del Carso, organizează o expoziție inedită, care va fi deschisă vineri, în Bastionul Maria Theresia.

Ce poți vedea, sunt sute de recipient militare, o colecție impresionantă. De la gamele la călimări, până la pahare diverse sau sticluțe medicinale.
Impresionanta colecție va fi expusă pe tipologii, în funcție de puterile militare implicate în luptă. Astfel, o parte din spațiile expoziționale sunt rezervate armatelor italiene, austro-ungare și germane.
invitatie-prin-cenusa-imperiului-728x336
A doua parte a expoziției este dedicată recipientelor pentru lichide folosite pe frontul Italian. Diversitatea formelor și a coloritului este cu totul deosebită. Sticlăria expusă avea o largă utilizare, mai arată organizatorii, de la recipiente pentru bere, lichioruri și ape minerale, până la sticluțe medicinale, călimări și diverse pahare și păhărele. Mărcile înscrise pe respectivele recipiente sunt şi astăzi cunoscute: Unicum, Diana, Maraschino, dar și celebra bere de Timișoara.
Exponatele au fost descoperite, în marea lor majoritate, pe frontul italian de la San Martino del Carso, în regiunea Friuli-Venezia Giulia, și fac parte dintr-o colecție privată și din colecția Museo della Grande Guerra.
Vernisajul expoziției va avea loc vineri, 28 iulie, de la ora 14, la Bastionul Maria Theresia, mansarda B2.

0 Comentarii

Elefantul Toyo nu a găsit nici un comentariu

Ne pare rău, dar cineva a luat toate comentariile și a fugit cu ele, sau poate nimeni nu a comentat !

Poți fi tu primul lasă un comentariu !

Scrie comentariu

Adresa dvs. de E-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Banner
Banner
Banner
 

Reclamă

Calendar

September 2018
M T W T F S S
« Aug    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930