Gradinita Ana Lugojana
Breaking News

„Et en plus, je parle français” – copiii și adolescenții povestesc de ce au ales să învețe franceza

Delimitare+- ADimensiune Font+- Printează articol
„Et en plus, je parle français” – copiii și  adolescenții povestesc de ce au ales să învețe franceza
Articole asemănătoare

Sunt copii sau adolescenți. Privesc lumea cu entuziasm și deschidere, iar visele lor nu cunosc limite. Și, în plus, vorbesc franceza! „Et en plus, je parle français” – noua campanie lansată de Institutul Francez din Timișoara pe rețelele de socializare – le oferă tinerilor cursanți ocazia să vorbească despre planurile lor de viitor și despre cum cred ei că îi ajută franceza să le pună în aplicare.

Institutul Francez este locul în care peste două sute de copii și adolescenți învață anual limba artelor, a gastronomiei, a modei, a științei sau a sportului, visând să devină medici, artiști, arhitecți, inventatori de jocuri, actori, designeri vestimentari…

„Luca vrea să se facă monitor de schi. Deocamdată, învață franceza pentru că e amuzantă și pentru a-i putea spune mamei lui « Je t’aime », dar și pentru că în viitor vrea să studieze în Franța și să schieze în Alpii francezi.”

„Ana putea să-și inventeze o limbă secretă personală, așa cum fac copiii, însă a ales să învețe franceza, ca să poată vorbi cu Patapouf, cu Mimi La Souris și cu Le Loup, pentru că ea crede în dreptul tuturor ființelor de a se exprima liber.” Când va fi mare, vrea să devină artistă sau doctoriță.”

„Tudor vine cu mult drag la cursurile și cluburile de vacanță organizate de Institutul Francez, unde și-a făcut multi prieteni, e fericit să se joace și să vorbească limba franceză. Îi plac filmele, muzica și cărtile pe care le împrumută de la Médiatheque. Visul lui este să piloteze avioane în întreaga lume.”

Pentru a afla și celelalte povești de pe bulevardul C.D. Loga, numărul 46, căutați Institutul Francez Timișoara pe Facebook și pe Instagram!

Din 21 septembrie vă puteți alătura și voi celor care, în plus față de numeroasele lor pasiuni și talente, învață și franceza, într-un mod ludic și creativ!  Înscrierile pentru cursurile anuale au loc în perioada 9-19 septembrie. Mai multe informații, pe site-ul www.institutulfrancez.ro.

0 Comentarii

Elefantul Toyo nu a găsit nici un comentariu

Ne pare rău, dar cineva a luat toate comentariile și a fugit cu ele, sau poate nimeni nu a comentat !

Poți fi tu primul lasă un comentariu !

Scrie comentariu

Warning: Illegal string offset 'rules' in /customers/d/4/9/stiripentrucopii.com/httpd.www/wp-content/themes/reganto-theme/functions/filters.php on line 154 Warning: Illegal string offset 'rules' in /customers/d/4/9/stiripentrucopii.com/httpd.www/wp-content/themes/reganto-theme/functions/filters.php on line 155 <

Banner
Banner
Banner
 

Reclamă

Calendar

septembrie 2019
L Ma Mi J V S D
« aug.    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30