Gradinita Ana Lugojana
Breaking News

Ești din Timișoara și te pasionează lectura? Vino să citești cu voce tare la ”ConCentrica”

Delimitare+- ADimensiune Font+- Printează articol
Ești din Timișoara și te pasionează lectura? Vino să citești cu voce tare la ”ConCentrica”
Articole asemănătoare

Se spune că trăiești câte cărți citești. Cărțile au menirea de a ne dezvolta imaginația și de a descoperi lumea altfel. Adesea, părinții sunt cei care ne încurajează să citim, iar ei sunt cel mai bun exemplu în acest sens.

În Timișoara, în data de 24 mai, de la ora 12:00, în Piața Libertății, familiile pot petrece timp de calitate împreună, participând activ la un eveniment inedit: ”ConCentrica” Fiecare participant va citi pe rând cu voce tare câte un fragment din volumul  ”Oceane, ocheane, ocazii” (Litera, 1980), de Dan Emilian Roșca (1957–2005), poet suprarealist de certă anvergură și unul dintre exponenții tragici ai boemei timișorene. Pentru a lectura integral volumul, sunt așteptați să se implice mii de oameni, care, respectând structura pieței, vor fi organizați sub forma unuia din simbolurile wi-fi, creând o imagine aeriană de excepție. De ce s-a ales acest simbol? Iată răspunsul organizatorilor: ” Cartea emite semnal: puternic, (re)formator, comunitar, iar aria de acoperire trebuie să fie cât mai extinsă[…]O carte parcurge comunitatea. Comunitatea parcurge o carte”. Iar comunitatea devine mai puternică prin implicarea cetățenilor de toate vârstele, începând cu cei mai mici dintre noi. Glasul copiilor este la fel de puternic ca al adulților. Iar acest lucru va fi evident joi!

ConCentrica este un eveniment organizat de Biblioteca Județeană Timiș și se anunță a fi una din cele mai mari lecturi publice din România, ajunsă la cea de-a treia ediție. Alături de Pătura care citește, Lecturi aprinse, LitVest, ConCentrica este unul dintre proiectele B.J.T. care au transformat Timișoara în Capitala lecturilor publice. (Romina Faur)

 

0 Comentarii

Elefantul Toyo nu a găsit nici un comentariu

Ne pare rău, dar cineva a luat toate comentariile și a fugit cu ele, sau poate nimeni nu a comentat !

Poți fi tu primul lasă un comentariu !

Scrie comentariu

Warning: Illegal string offset 'rules' in /customers/d/4/9/stiripentrucopii.com/httpd.www/wp-content/themes/reganto-theme/functions/filters.php on line 154 Warning: Illegal string offset 'rules' in /customers/d/4/9/stiripentrucopii.com/httpd.www/wp-content/themes/reganto-theme/functions/filters.php on line 155 <

(Nu) Ne place

Obligatoriu! Triaj epidemiologic în școli

Obligatoriu! Triaj epidemiologic în școli   0

Ministerul Educației Naționale solicită inspectoratelor școlare monitorizarea evoluției cazurilor de îmbolnăvire prin gripă și infecții respiratorii în unitățile de învățământ Ca urmare a creșterii semnificative, la nivel național, a cazurilor de [...]

Banner
Banner
Banner
 

Reclamă

Calendar

ianuarie 2019
L Ma Mi J V S D
« dec.    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031