Gradinita Ana Lugojana
Breaking News

Este laptele de hipopotam roz?

Delimitare+- ADimensiune Font+- Printează articol
Este laptele de hipopotam roz?

 Hipopotamul trăiește în  preajma lacurilor, râurilor și mlaștinilor din Africa dar uneori iasă și pe uscat la plimbare și în căutare de iarbă. Are un corp de formă unui… butoi, picioare foarte scurte care se termină cu câte patru degete și o gură foarte mare. Încercați să vă închipuiți un butoi de aproape 3 tone mișcându-se grațios pe o pajiște… Nu pot trăi foarte mult fără apa, de care au nevoie să se hidrateze. De altfel, ei dorm pe jumătate scufundați.

Se consideră că omoară mai mulți oameni decât orice alt mamifer african, dar faima lor este nemeritată. Nu atacă omul pentru că ar fi violenți, ci pentru că adesea confundă bărcile de pescuit mici cu crocodili și le atacă.

Se spune că laptele lor este roz. Puteți să va închipuiți așa ceva? De fapt, zvonurile despre laptele roz au apărut de la descoperirea că aceste animale secrete un lichid roz, un fel de acid, care în contact cu laptele matern, îi dau acestuia o nuanța rozalie. Teoria aceasta este  destul de greu de verificat pentru că hipopotamii bebe nu prea lasă să se scurgă nicio picătură din prețiosul lapte…

Foto: toursducap.co.za

0 Comentarii

Elefantul Toyo nu a găsit nici un comentariu

Ne pare rău, dar cineva a luat toate comentariile și a fugit cu ele, sau poate nimeni nu a comentat !

Poți fi tu primul lasă un comentariu !

Scrie comentariu

Adresa dvs. de E-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Banner
Banner
Banner
 

Reclamă

Calendar

decembrie 2018
L Ma Mi J V S D
« nov.    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31