Gradinita Ana Lugojana
Breaking News

Elevii transformă Piaţa Iosefin din Timișoara în galerie de artă

Delimitare+- ADimensiune Font+- Printează articol
Elevii transformă Piaţa Iosefin din Timișoara în galerie de artă
Articole asemănătoare

Unul din dezideratele programului Timişoara 2021 este crearea condiţiilor pentru implicarea activă a cetăţenilor în actul cultural. Astfel, timp de zece zile, reprezentanții Asociației Timișoara Capitală Culturală Europeană s-a aflat în cartierul Iosefin, unde au demarat proiectul Birdhouse Gallery. 30 de elevi de la Colegiul Tehnic de Vest şi de la Şcoala Gimnazială nr.12 din Timişoara, coordonaţi de artişti plastici internaţionali şi locali au creat propriile galerii de artă precum şi instrumente muzicale, folosind material reciclat, vopsea, dar mai ales propria imaginaţie şi ingeniozitate. Rezultatele muncii lor vor prezentate într-o serie mobilă de expoziţii publice cu galerii sub forma unor cuiburi de păsări, dar şi a unor simfonii.

Vineri, 3 noiembrie, de la ora 13:00, Piaţa Iosefin se va transforma pentru o oră într-o altfel de galerie de artă, care va găzdui lucrările elevilor. Astfel, locuitorii din cartierul Iosefin vor putea fi părtaşii unui act cultural “altfel”, chiar în timp ce îşi desfăşoară activităţile de rutină.

DSC_0216 A doua zi, proiectul se va îndrepta către zona centrală a oraşului. Sâmbătă, 4 noiembrie, de la ora 13:00, galeriile de artă vor ajunge în Piaţa Libertăţii, pentru ca, trei ore mai târziu, să fie găzduite de Iulius Mall.

Artiștii internaţionali invitați care i-au coordonat pe elevi au fost, la rândul lor, timp de două săptămâni, rezidenţi ai cartierului istoric Iosefin. Nedyalko Delchev (Bulgaria) – producător de teatru şi artist; Maciek Salamon (Polonia) – artist şi musician; Nils Personne (Suedia) – compozitor şi musician au fost ajutaţi în proiect de artiștii locali Alina Giurgiu, Silvia Takacs și Andrei Ursu.

”Timp de două săptămâni, peste 30 de elevi și-au imaginat propriul univers împreună cu 3 artiști internaționali și 3 din Timișoara creând obiecte de arta din materiale reciclabile, vopsele, fantezie și candoarea vârstei. Au cântat, au defilat prin curtea școlii și prin cartier, s-au bucurat de toamnă cu emoția pregătirii expozițiilor de la sfârșitul săptămânii, în curtea școlii, în cartierul Iozefin, în Piața Libertății și la Iulius Mall, unde îi poate vedea și admira toată lumea. Povestea va continua și la anul, în alte zone ale orașului, pentru a aduce cultura și arta mai aproape de toti”, arată  Simona Neumann, director executiv la Asociația Timișoara Capitală Culturală Europeană

Proiectul Birdhouse Gallery face parte din clusterul interdisciplinar HOME! şi este organizat de Asociaţia Timişoara – Capitală Culturală Europeană, în parteneriat cu Institutul Intercultural Timişoara, Colegiul Tehnic de Vest şi Școala Gimnazială nr.12 Timișoara.

 

0 Comentarii

Elefantul Toyo nu a găsit nici un comentariu

Ne pare rău, dar cineva a luat toate comentariile și a fugit cu ele, sau poate nimeni nu a comentat !

Poți fi tu primul lasă un comentariu !

Scrie comentariu

Warning: Illegal string offset 'rules' in /customers/d/4/9/stiripentrucopii.com/httpd.www/wp-content/themes/reganto-theme/functions/filters.php on line 154 Warning: Illegal string offset 'rules' in /customers/d/4/9/stiripentrucopii.com/httpd.www/wp-content/themes/reganto-theme/functions/filters.php on line 155 <

Banner
Banner
Banner
 

Reclamă

Calendar

martie 2019
L Ma Mi J V S D
« feb.    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031