Gradinita Ana Lugojana
Breaking News

Elevii din Caraș Severin țin orele într-o peșteră. Și le place!

Delimitare+- ADimensiune Font+- Printează articol
Elevii din Caraș Severin țin orele într-o peșteră. Și le place!
Articole asemănătoare

Elevi din șapte școli din județul Caraș Severin vor ține cursurile, în zilele care urmează, într-o peșteră. Inițiativa aparține Agenției pentru Protecția Mediului Timiş. Elevii care vor ajunge la Ponor sunt din Anina, Oravița, Bozovici, Cărbunari, Ciclova Română, Ilidia, Lăpușnicu Mare, Moceriș, Potoc şi Sasca Montană.

Concret, în perioada 18 – 20 octombrie, peste 100 de elevi din șapte şcoli cărășene vor ține cursuri în Peştera Ponor Uscată, din situl de importanţă comunitară Cheile Nerei – Beușnița, parte a Reţelei Europene Natura 2000. Grupurile de elevi „Prietenii peșterilor” vor fi călăuziți de specialiști ai Agenției pentru Protecția Mediului Timiș și ai Asociaţiei Speologice „Exploratorii” Reşiţa. Prin acest proiect, aceștia îşi propun să le arate elevilor de ce este important să protejeze peșterile și liliecii care trăiesc în ele.

Grupurile de elevi ”Prietenii peșterilor” s-au constituit acum doi ani, acțiunea angrenând un număr de 239 de elevi din 11 școli și 30 de profesori. În anul 2016 s-au organizat lecții deschise în peștera Ponor Uscat din sit cu grupurile de elevi și au participat 114 elevi din opt şcoli împreună cu tot atâtea cadre didactice.

Aceste activități se derulează în cadrul proiectului “Conservarea habitatului 8310 din Situl Natura 2000 Cheile Nerei – Beușnița”, finanțat prin programul LIFE + Natura.

Miercuri, 18 octombrie, țin orele în peșteră elevii de la  Liceul Teoretic “Eftimie Murgu” Bozovici și de la Școala Gimnazială Lăpușnicul Mare. joi, e rândul copiilor de la Școala Gimnazială „Romul Ladea” Oravița, de la Liceul “Matias Hammer” Anina și de la Școala Gimnazială Ciclova Română. Vineri, în ultima zi de lecții în peștera Ponor Uscat, vin elevii de la Școala Gimnazială “Mihai Novac” Sasca Montană și cei de la Școala Gimnazială Cărbunari.

Sursa foto: Expres de Banat

0 Comentarii

Elefantul Toyo nu a găsit nici un comentariu

Ne pare rău, dar cineva a luat toate comentariile și a fugit cu ele, sau poate nimeni nu a comentat !

Poți fi tu primul lasă un comentariu !

Scrie comentariu

Adresa dvs. de E-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Banner
Banner
Banner
 

Reclamă

Calendar

September 2018
M T W T F S S
« Aug    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930