Gradinita Ana Lugojana
Breaking News

Elevi – parlamentari. Sedinţă de plen inedită de 1 iunie

Delimitare+- ADimensiune Font+- Printează articol
Elevi – parlamentari. Sedinţă de plen inedită de 1 iunie

O şedinţă de plen inedită, în care peste 150 de elevi de la Colegiul Naţional “Sfântul Sava”, Şcoala Centrală şi Liceul “Miguel de Cervantes” au devenit, pentru câteva ore, parlamentari, a fost găzduită ieri, 1 iunie de Camera Deputaţilor.

Lucrurile s-au desfăşurat ca în realitate: şedinţa de plen a debutat la ora 10.00 cu intonarea imnului de stat şi cu depunerea jurământului de către tinerii “parlamentari”. Cel care a condus şedinţa a fost chiar preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, asistat de de doi secretari din rândul elevilor. Cei peste 150 de copii au format trei grupuri parlamentare şi şi-au prezentat propriile iniţiative legislative, acestea fiind amendate, dezbătute şi, în final, aprobate. In acest fel, copiii au învăţat cum funcţionează parlamentul şi cum se votează o lege. Au purtat discuţii serioase şi au dezbatut subiecte importante precum obligativitatea studierii limbii române, a limbii materne, precum şi obligativitatea ca studiile să se ţină exclusiv dimineaţa. 

Părerile copiilor au fost împărtite: dacă unora li s-a părut interesant şi captivant, alţii s-au plictisit foarte tare, aşteptând nerăbdători… pauza. 

Plenul de duminică, în care copii devin parlamentari, face parte din proiectul intitulat “Parlamentul copiilor”, eveniment în cadrul căruia copiii dezbat şi votează iniţiative ale liceelor participante şi care are ca subiect preocupările copiilor.

0 Comentarii

Elefantul Toyo nu a găsit nici un comentariu

Ne pare rău, dar cineva a luat toate comentariile și a fugit cu ele, sau poate nimeni nu a comentat !

Poți fi tu primul lasă un comentariu !

Scrie comentariu

Warning: Illegal string offset 'rules' in /customers/d/4/9/stiripentrucopii.com/httpd.www/wp-content/themes/reganto-theme/functions/filters.php on line 154 Warning: Illegal string offset 'rules' in /customers/d/4/9/stiripentrucopii.com/httpd.www/wp-content/themes/reganto-theme/functions/filters.php on line 155 <

Banner
Banner
Banner
 

Reclamă

Calendar

septembrie 2019
L Ma Mi J V S D
« aug.    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30