Gradinita Ana Lugojana
Breaking News

Digitaliada. Elevii din 30 de școli de la țară țin orele de Mate și Info pe tablete

Delimitare+- ADimensiune Font+- Printează articol
Digitaliada. Elevii din 30 de școli de la țară țin orele de Mate și Info pe tablete
Articole asemănătoare

Școala Gimnazială Satchinez (Timiș) este una din cele 30 de școli de la sate care intră în noul an școlar cu laboratoare complet echipate, cu materiale digitale educative pentru orele de Matematică și Informatică, dar și cu profesorii instruiți prin programul Digitaliada.

Digitaliada este un program al Fundației Orange care promovează educația digitală și încurajează utilizarea la clasă a metodelor de lucru interactive și a conținutului digital educativ, pentru a crește performanțele școlare ale elevilor. Programul include platforma cu materiale educaționale www.digitaliada.ro și un proiect dedicat școlilor din mediul rural, în care a fost selectată și Școala Gimnazială Satchinez, județul Timiș.

Prin proiect 82 de profesori din toate cele 30 de școli din toată România au participat la sesiuni de formare și au acces la aplicațiile educative instalate pe tablete și la 124 de proiecte didactice adaptate. 3.400 de elevi din mediul rural au acces permanent la laboratoarele dotate cu 826 tablete, 31 de laptopuri, 28 de videoproiectoare și ecrane de proiecție.

Școala din Satchinez a amenajat laboratorul digital cu cele 32 de tablete, un laptop și un videoproiector. Pe tablete este instalat un set de aplicații și jocuri ce vor fi folosite la predarea și învățarea matematicii și informaticii. Avantajul oferit de tehnologie este că lecțiile vor putea fi mult mai interactive. Practic, fiecare elev  lucrează individual pe tabletă, iar profesorul poate urmări mai ușor progresul acestora.

0 Comentarii

Elefantul Toyo nu a găsit nici un comentariu

Ne pare rău, dar cineva a luat toate comentariile și a fugit cu ele, sau poate nimeni nu a comentat !

Poți fi tu primul lasă un comentariu !

Scrie comentariu

Adresa dvs. de E-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Banner
Banner
Banner
 

Reclamă

Calendar

October 2018
M T W T F S S
« Sep    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031