Gradinita Ana Lugojana
Breaking News

Despre emoții suspendate. Interviu cu Spiderman – Flaviu Cernescu

Delimitare+- ADimensiune Font+- Printează articol
Despre emoții suspendate. Interviu cu Spiderman – Flaviu Cernescu

Dupa ce a umblat printre blocuri pe coardă de numai 2 centimetri lățime sau a pedalat, pe monociclu (vehicul cu o singură roată, folosit de acrobați în circuri), îmbrăcat în Spiderman, pe un coș de fum al unui furnal, Flaviu Cernescu a iesit din nou la… plimbare.

monociclu

A traversat Transfăgărășanul suspendat la 15 metri altitudine, în timp ce mașinile treceau în viteză pe dedesubt, pe o bandă de numai 2,5 centimetri lățime. Flaviu Cernescu este un informatician de 32 de ani din Timișoara. Vara aceasta a participat la Festivalul Internațional de Highline (mers pe sârmă) de la Lubin. De când s-a apucat de acest sport extrem a trecut prin toate accidentările posibile: fracturi, entorse și diverse julituri și arsuri de la frecare, în cădere, pe chingă, dar, în ciuda acestora, nu a abandonat. În timpul exercițiilor și-a spart un dinte și nu a văzut trei zile, după ce și-a plesnit, din greșeală, ochiul. Ca să facă performanță se antrenează zilnic minimum două ore.

Cernescu

1. Flaviu, care era eroul copilăriei tale? Visai să devii un fel de Superman, Spiderman, Batman?

Dacă ar fi să aleg unul din cei 3 aș zice Spiderman. Dar cred că toți 3 erau printre eroii mei

2. Cum te simți în pielea „omului paianjen”, cum îți spun copiii din Banat?

Nu cred că îl reprezint cu adevărat pe omul păianjen, dar comparația cu el este o onoare!

3. Cum le explicăm micilor cititori ce este Slackline?

Slackline-ul este o chingă special construită pentru a fi montată între 2 puncte (de ex 2 pomi) și a umblă în echilibru pe ea. Această activitate poate intră atât în domeniul sportului cât și al spectacolelor!

http://en.wikipedia.org/wiki/Slacklining

4. Când ești acolo sus, sus, pe sârmă, la ce te gândești? Sau, concentrația fiind maximă, îți eliberezi mintea de orice gânduri? Când ești sus, în mod normal ar trebui să nu te gândești la altceva decât la ceea ce ai de făcut atunci și anume la a rămâne în echilibru. Situația te obligă să gândești în prezent și să lași alte gânduri la o parte!

5. Cum ar decurge o oră de sport la liceu dacă tu ai fi profesor?

Bună intrebare. Aș încerca să le arăt copiilor că noțiunea de sport și mișcare nu se limitează doar la cele câteva sporturi clasice abordate în școli!

 Urmăriți aici un film care te ține cu sufletul la gură:

Play

0 Comentarii

Elefantul Toyo nu a găsit nici un comentariu

Ne pare rău, dar cineva a luat toate comentariile și a fugit cu ele, sau poate nimeni nu a comentat !

Poți fi tu primul lasă un comentariu !

Scrie comentariu

Warning: Illegal string offset 'rules' in /customers/d/4/9/stiripentrucopii.com/httpd.www/wp-content/themes/reganto-theme/functions/filters.php on line 154 Warning: Illegal string offset 'rules' in /customers/d/4/9/stiripentrucopii.com/httpd.www/wp-content/themes/reganto-theme/functions/filters.php on line 155 <

Banner
Banner
Banner
 

Reclamă

Calendar

februarie 2019
L Ma Mi J V S D
« ian.    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728