Gradinita Ana Lugojana
Breaking News

Deputaţii au hotărât: fructe proaspete pentru preşcolarii din grădiniţele de stat şi particulare

Delimitare+- ADimensiune Font+- Printează articol
Deputaţii au hotărât: fructe proaspete pentru preşcolarii din grădiniţele de stat şi particulare
Articole asemănătoare

Camera Deputaţilor a adoptat proiectul de lege care încurajează consumul de fructe proaspete în şcoli. Potrivit acestuia, începând cu anul şcolar 2016 – 2017, preşcolarii din grădiniţele de stat autorizate sau acreditate şi particulare acreditate vor putea beneficia de fructe proaspete.

De acest program au beneficiat până acum doar elevii din clasele I-VIII. Acum el este extins şi la preşcolarii din grădiniţele de stat autorizate/acreditate şi particulare acreditate.

Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului 66/2016 prevede că au dreptul de a primi fructe proaspete elevii/preşcolarii prezenţi la cursuri, iar sumele aferente vor fi suportate din bugetele locale ale judeţelor, respectiv ale sectoarelor municipiului Bucureşti. Actul normativ mai stipulează că fructele proaspete distribuite copiilor, perioada şi frecvenţa distribuţiei, limita valorii zilnice elev/preşcolar, precum şi fondurile necesare pentru distribuţia de fructe se stabilesc şi se actualizează anual prin hotărâre a Guvernului, în funcţie de evoluţia preţurilor şi tarifelor.

Fructele, transportul şi distribuţia acestora la unităţile de învăţământ se contractează de către consiliile judeţene, respectiv de către consiliile locale ale sectoarelor municipiului Bucureşti. Autorităţile locale au obligaţia de a urmări şi a verifica buna desfăşurare a procesului de aprovizionare, iar directorii unităţilor de învăţământ răspund de respectarea condiţiilor de igienă privind distribuţia fructelor către elevi/preşcolari. Programul este destinat tuturor copiilor, indiferent de statutul social. Legea va merge la promulgare la preşedintele Klaus Iohannis.

0 Comentarii

Elefantul Toyo nu a găsit nici un comentariu

Ne pare rău, dar cineva a luat toate comentariile și a fugit cu ele, sau poate nimeni nu a comentat !

Poți fi tu primul lasă un comentariu !

Scrie comentariu

Adresa dvs. de E-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Banner
Banner
Banner
 

Reclamă

Calendar

decembrie 2018
L Ma Mi J V S D
« nov.    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31