Gradinita Ana Lugojana
Breaking News

DENT ESTET 4 KIDS: Cadouri de Crăciun pentru copii sănătoşi şi zâmbitori

Delimitare+- ADimensiune Font+- Printează articol
DENT ESTET 4 KIDS: Cadouri de Crăciun pentru copii sănătoşi şi zâmbitori
Articole asemănătoare

Ca în fiecare an, scrisoarea pentru Moş Crăciun este gata. Cu siguranţă că aţi scris acolo multe lucruri pe care vi le doriţi, dar ştiţi oare că Moşul vede tot ce faceţi? Chiar şi dacă vă spălaţi bine pe dinţişori?

Ca să fiţi siguri că la întâlnirea cu Moş Crăciun veţi zâmbi frumos, haideţi să repetăm împreună cum se face corect periajul şi ce periuţă şi pastă folosim, în funcţie de vârsta fiecăruia:

  • Începem cu dinţii de sus din faţă şi coborâm periuţa dinspre gingie spre dinte, de la roz la alb, de 10 ori
  • Continuăm cu dinţii dinspre obraz până la ultimul, tot pe dinafară, tot de 10 ori de la roz la alb
  • Periem apoi feţele dinspre limbă, din faţă spre spate, ridicând periuţa după fiecare mişcare de sus în jos. Niciodată nu plimbăm periuţa de la stânga la dreapta, pentru că aşa doar mutăm microbeii pe toţi dinţii.
  • La sfârşit curăţăm partea cu care mestecăm, dinspre spate spre faţă, de 10 ori.

La fel procedăm şi cu dinţii de jos, de la gingie spre dinte, cu mişcări de ridicare.Nu uitaţi! Chiar dacă folosiţi periuţa electrică este important să respectaţi aceleaşi mişcări de curăţare ca şi la folosirea periuţei manuale. De la vârsta de 3 – 4 ani când copilul învaţă să scuipe şi să nu înghită pasta, părinţii pot cumpăra pastă de dinţi cu fluor, dar şi ceva nou: aţa dentară cu mâner haios. Cu ea se curăţă între doi dinţişori apropiaţi său uniţi, în locul unde periuţa nu poate intra să cureţe. Aţa se foloseşte seara, înainte de periaj. De la 6 – 8 ani copilul se poate spăla singur pe dinţi, deja a învăţat că periajul durează două minute şi are şi o clepsidră pentru măsurarea timpului. Şcolarul foloseşte singur aţa dentară dar şi apa de gură, pe care i-a recomandat-o medicul dentist pediatru. Pentru bebeluşii de până la 6 luni părinţii cumpără de la farmacie o periuţa-degetar moale, pe care o plimbă pe gingiile şi dinţişorii în creştere, fără pastă de dinţi. Pe măsură ce copilaşii cresc şi apar tot mai mulţi dinţişori, se poate folosi periuţa corespunzătoare vârstei şi pastă de dinţi fără fluor.

Copiii sănătoşi, cu dinţişori frumoşi:

  • merg de două ori pe an la medic, pentru control şi periaj profesional (la DENT ESTET 4 KIDS )
  • nu mănâncă dulciuri între mese, ci numai după cea de prânz
  • nu beau sucuri de la magazin: nici acidulate, nici cu mult zahăr
  • îşi spală dinţişorii în fiecare zi de două ori şi mai ales seara, când folosesc şi aţa dentară şi apa de gură
  • îşi roagă părinţii să le schimbe periuţa odată cu venirea unui nou anotimp sau după ce au fost răciţi
  • înainte de culcare nu mai mănâncă nimic, ci doar beau apă, pentru ca şi dinţişorii să se culce curaţi

Sărbătorile sunt aproape, la fel şi vacanţa de iarnă cu toate bucuriile pe care le aduce. Cu siguranţă veţi primi multe dulciuri şi veţi gusta din toate. Nu uitaţi să vă spălaţi dinţişorii de două ori pe zi şi mai ales seara, oricât de obosiţi aţi fi. Profitaţi de venirea noului anotimp şi rugaţi-i pe părinţi să vă cumpere o periuţă nouă şi nu uitaţi că Moşul vede toate lucrurile bune pe care le faceţi.

Material realizat de DENT ESTET 4 KIDS

 

 

0 Comentarii

Elefantul Toyo nu a găsit nici un comentariu

Ne pare rău, dar cineva a luat toate comentariile și a fugit cu ele, sau poate nimeni nu a comentat !

Poți fi tu primul lasă un comentariu !

Scrie comentariu

Warning: Illegal string offset 'rules' in /customers/d/4/9/stiripentrucopii.com/httpd.www/wp-content/themes/reganto-theme/functions/filters.php on line 154 Warning: Illegal string offset 'rules' in /customers/d/4/9/stiripentrucopii.com/httpd.www/wp-content/themes/reganto-theme/functions/filters.php on line 155 <

Banner
Banner
Banner
 

Reclamă

Calendar

martie 2019
L Ma Mi J V S D
« feb.    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031