Gradinita Ana Lugojana
Breaking News

De Ziua Internațională a Grădinilor Zoologice şi Parcurilor ai acces GRATUIT și distracții printre animale, până seara

Delimitare+- ADimensiune Font+- Printează articol
De Ziua Internațională a Grădinilor Zoologice şi Parcurilor ai acces GRATUIT și distracții printre animale, până seara
Articole asemănătoare

Este program special miercuri, la Grădina Zoologică din Timişoara: accesul este gratuit, iar copiii  vor avea parte de o serie de distracții.

Astăzi este Ziua Internațională a Grădinilor Zoologice şi Parcurilor, iar la Timișoara copiii sunt invitați cu bunici și părinți să se distreze alșături de animale. Programul cuprinde diferite jocuri şi concursuri pentru cei mici, face-painting, program de hrănire a urşilor, cerbilor şi suricatelor, în prezenţa echipei de clovni «Hazliţii», care vor fi prezenţi pentru a întreţine atmosfera de bună dispoziţie. Nu în ultimul rând, Şcoala Chromatik Voice vă invită să participaţi la recitalul care va avea loc de la ora 18.00.

Programul de vizitare este între orele 10.00 – 20.00. Aici puteți vedea tot felul de animale sălbatice, de la urși și cerbi, la unele exotice, cum  ar fi tapirul sau maimuțele.

Care sunt cele mai tari grădini zoologice

În 1929, în pădurea Dumbrava din Sibiu, a fost deschisă prima grădină zoologică din România. Mai multe grădini zoologice din țară s-au pregătit azi, organizând diverse activități pentru a atrage cât mai mulți vizitatori. Vizitarea unei grădini zoologice este o experiență educațională și un mod interesant de a-ți petrece timpul liber. Marcată anual, această zi este dovada interesului pe care comunitatea internațională îl acordă conservării biodiversității.

Între cele mai vechi grădini zoologice din lume se află următoarele: Gradina Zoologică “Schonbrunner” din Viena, fondată în 1792, Grădina Zoologică din Berlin deschisă în 1844, dar și Grădina Zoologică din Frankfurt, care a fost înființată în 1858.

În top 10, al celor mai mari grădini zoologice din lume, pe primele locuri se află, după cum menționează www.therichest.com., locul 1—Grădina Zoologică din Berlin, reconstruită după 1952, cu peste 1.500 de specii de animale și 19.500 de animale în total, ea deține cea mai completă colecție de specii din lume și are anual peste 3 milioane de vizitatori; locul 2 — Zoo Columbus și Aquarium o grădină zoologică non-profit în Powell, Ohio, cu 793 de specii diferite și peste 9.000 de animale în total, se bucură de 2,3 milioane de vizitatori anual; locul 3 — Mitropolit Toronto Zoo, cea mai mare grădină zoologică din Canada cu 491 de specii de animale, găzduiește în prezent peste 5.000 de animale; locul 4 — Zoo Beijing fondată în 1906 are 950 de specii de animale și este renumită pentru colecția sa de animale rare endemice din China.

0 Comentarii

Elefantul Toyo nu a găsit nici un comentariu

Ne pare rău, dar cineva a luat toate comentariile și a fugit cu ele, sau poate nimeni nu a comentat !

Poți fi tu primul lasă un comentariu !

Scrie comentariu

Adresa dvs. de E-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Banner
Banner
Banner
 

Reclamă

Calendar

October 2018
M T W T F S S
« Sep    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031