Gradinita Ana Lugojana
Breaking News

De ce a fost ucis jaguarul Juma?

Delimitare+- ADimensiune Font+- Printează articol
De ce a fost ucis jaguarul Juma?

În urmă cu câteva zile un jaguar a fost ucis în Brazilia. Acum, persoanele implicate în protecția animalelor (activiști) critică autoritățile braziliene. Ce s-a întâmplat de fapt? După cum știți deja, vara aceasta vor avea loc jourile olimpice în Brazilia. Sute de sportivi din lumea întreagă se vor întrece la competiții de înot, tenis, handbal etc. La ceremonia torței olimpie a fost adus ca mascotă un jaguar, pe nume Juma, despre care se știa că este foarte blând și obișnuit cu prezența oamenilor. În plus, el a fost adus în lanț. Dar Juma a reușit să se desfacă din lanț și a atacat un soldat. Pentru că nu au reușit să îl tranchilizeze, responsabilii de securitate l-au împușcat. Autoritățile de la protecția animalelor consideră că jaguarul nu avea ce căuta la o astfel de ceremonie și că un animal sălbatic nu reprezintă nimic pentru simbolul jocurilor olimpice, legate de prietenie și pace.

Împreună cu tigrul, leul și leopardul, jaguarul face parte din categoria felinelor mari.  Este singura felină din lume care nu toarce. Jaguarii văd de 6 ori mai bine decât oamenii, în special pe întuneric.

Photo BBC

0 Comentarii

Elefantul Toyo nu a găsit nici un comentariu

Ne pare rău, dar cineva a luat toate comentariile și a fugit cu ele, sau poate nimeni nu a comentat !

Poți fi tu primul lasă un comentariu !

Scrie comentariu

Adresa dvs. de E-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Azi în lume

O poveste despre acceptare și diversitate, în viziunea unui băiețel de 8 ani. Locul 1 la Kids World Fun

O poveste despre acceptare și diversitate, în viziunea unui băiețel de 8 ani. Locul 1 la Kids World Fun   0

 Astăzi la ''ne place'' vă povestim despre Tudor, un băiețel de 8 ani care a câștigat un concurs internațional de literatură. Tudor este elev la Școala Gimnaziala “Oltea Doamna” din Oradea [...]

Banner
Banner
Banner
 

Reclamă

Calendar

July 2018
M T W T F S S
« Jun    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031