Gradinita Ana Lugojana
Breaking News

Curriculumul şcolar pentru copiii cu dizabilităţi: nevoi şi perspective pentru dezvoltare

Delimitare+- ADimensiune Font+- Printează articol
Curriculumul şcolar pentru copiii cu dizabilităţi: nevoi şi perspective pentru dezvoltare

Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice a organizat ieri, 7 iunie 2016, la sediul Institutului de Ştiinţe ale Educaţiei (IŞE) un workshop cu tema „Curriculumul şcolar pentru copiii cu dizabilităţi: nevoi şi perspective pentru dezvoltare”.

Workshop-ul a fost moderat de Secretarul de stat Monica Cristina Anisie şi directorul Institutului de Ştiinţie ale Educaţiei, Ciprian Fartuşnic. Au participat reprezentanţi din sistemul de învăţământ preuniversitar şi superior, precum şi reprezentanţi ai altor instituţii şi organizaţii neguvernamentale cu relevanţă în domeniu.

Întâlnirea a avut loc în contextul procesului de elaborare a noului curriculum naţional pentru elevii cu dizabilităţi cuprinşi în învăţământul special şi de masă. „Workshop-ul reprezintă un prim demers dintr-o serie de activităţi care au ca obiectiv stabilirea unui parcurs educaţional corect şi eficient. Am considerat că este necesară această întâlnire pentru a stabili principiile de lucru şi termenele pentru elaborarea planurilor cadru şi a programelor, respectiv adaptarea acestora pentru elevii cu dizabilităţi/cerinţe educaţionale speciale”, a declarat Monica Cristina Anisie în cadrul întâlnirii.

Educaţia incluzivă reprezintă una dintre priorităţile sistemului de educaţie din România care solicită un efort comun la nivelul tuturor componentelor decizionale, axate pe valori precum echitatea, participarea şi respectul pentru diversitate şi diferenţă.

În România, educaţia copiilor cu dizabilităţi şi/sau CES este implementată de o serie de instituţii educaţionale cu diferite atribuţii în acest domeniu, fiind subiectul mai multor programe şi proiecte care contribuie la dezvoltarea şi adaptarea sistemului de învăţământ la nevoile specifice ale acestora.

0 Comentarii

Elefantul Toyo nu a găsit nici un comentariu

Ne pare rău, dar cineva a luat toate comentariile și a fugit cu ele, sau poate nimeni nu a comentat !

Poți fi tu primul lasă un comentariu !

Scrie comentariu

Adresa dvs. de E-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Azi în România

O poveste despre acceptare și diversitate, în viziunea unui băiețel de 8 ani. Locul 1 la Kids World Fun

O poveste despre acceptare și diversitate, în viziunea unui băiețel de 8 ani. Locul 1 la Kids World Fun   0

 Astăzi la ''ne place'' vă povestim despre Tudor, un băiețel de 8 ani care a câștigat un concurs internațional de literatură. Tudor este elev la Școala Gimnaziala “Oltea Doamna” din Oradea [...]

Banner
Banner
Banner
 

Reclamă

Calendar

July 2018
M T W T F S S
« Jun    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031