Gradinita Ana Lugojana
Breaking News

Cum se nasc broaştele ţestoase?

Delimitare+- ADimensiune Font+- Printează articol
Cum se nasc broaştele ţestoase?

Pentru că săptămâna aceasta a fost ziua broaştelor ţestoase (pe 23 mai) o să vă povestim ceva despre cum se nasc broscuţele pe Insula Ţestoaselor (Selingan Island) din Borneo…

Selingan

Viaţa pe Insula Ţestoaselor e foarte calmă în timpul zilei şi agitată noaptea. Seara târziu, după ce se lasă întunericul, ţestoasele vin pe uscat să depună ouăle, după ce mai întâi fac o groapa mare în nisip. Broasca pe care am vazut-o noi a depus 96 de ouă. Era o broască mare mare, de peste un metru. Paznicii care se ocupă de rezervaţia naturală d pe insulă s-au uitat la eticheta din ureche şi au observat că acolo scria că aceasta ţestoasă a mai depus şi altă dată ouă pe insulă. Ouăle arată ca nişte mingi de ping pong care cad în groapa cu nisip fără să se spargă!

testoase 2testoase 4

Apoi pazniciiau luat ouăla şi le duc la incubator. Incubatorul e de fapt o plajă cu gropi împrejmuite, ca să nu ajungă păsări rapitoare, şerpi şi alte reptile la ouă. Dacă nisipul din groapă e fierbinte înseamnă că din ouăle din acea groapă vor ieşi multe broscuțe fetițe, dacă e mai rece sunt broscuțe băieți! Rămân acolo cam 60 de zile, iar apoi broscuțele sparg coaja oului cu codiţa. După ce au ieşit, paznicii le adună repede şi le duc lângă apă, unde le dau drumul ţn timpul nopţii. Broscuțele nou născute sunt foarte micute și simpatice!

testoase

Unele mai incet, altele mai repede, ele ajung în mare, unde vor trăi peste o sută de ani…

testoasa

0 Comentarii

Elefantul Toyo nu a găsit nici un comentariu

Ne pare rău, dar cineva a luat toate comentariile și a fugit cu ele, sau poate nimeni nu a comentat !

Poți fi tu primul lasă un comentariu !

Scrie comentariu

Adresa dvs. de E-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Banner
Banner
Banner
 

Reclamă

Calendar

October 2018
M T W T F S S
« Sep    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031