Gradinita Ana Lugojana
Breaking News

Cu ocazia Zilei Mondiale a Teatrului – stiripentrucopii vă trimite la un super spectacol!

Delimitare+- ADimensiune Font+- Printează articol
Cu ocazia Zilei Mondiale a Teatrului – stiripentrucopii vă trimite la un super spectacol!

Ziua mondială a teatrului este aniversată anual la 27 martie, fiind instituită în 1961, la Viena, de Institutul Internaţional de Teatru (ITI). Pentru marcarea acestei zile sunt organizate  in multe ţări diverse spectacole şi concerte. Momentul cel mai importantă al manifestării rămâne însă, transmiterea mesajului tradiţional internaţional. În acest an, la cea de-a 70-a aniversare a Institutului Internaţional de Teatru, Consiliul Executiv ITI a selectat cinci personalităţi (câte una pentru fiecare regiune UNESCO: Africa, America, Ţările Arabe, Asia şi Europa) pentru a transmite un mesaj cu prilejul Zilei Mondiale a Teatrului.

Mesajul din partea regiunii Africa este semnat de artistul din Coasta de Fildeş, Were Were Liking: “Într-o zi,/Un Om se hotărăşte să-şi pună întrebări în faţa unei oglinzi (un public) / Să-şi inventeze răspunsuri şi, în faţa acestei oglinzi (publicul său), / Să se critice, să-şi ia în râs propriile întrebări şi răspunsuri, / Să râdă sau să plângă, nu contează ce, dar la final / Să salute şi să binecuvânteze oglinda (publicul său) / Pentru că i-a acordat această clipă de ciudă şi de răgaz, / Se apleacă şi o salută pentru a-şi exprima recunoştinţa şi respectul / În adâncul lui, căuta Pacea, / Pacea cu el însuşi şi cu oglinda lui: / Făcea teatru (…)”.

concurs2

Pentru a sărbători această zi specială alături de cititorii noştri, vă invităm la teatru, mai exact la spectacolul Sarea în bucate, din 1 aprilie, de la Teatrul National din Timişoara. Intrebarea la care aşteptăm răspuns la stiri@stiripentrucopii.com este : In ce an a fost instituită Ziua Mondială a Teatrului? Premiul este o invitaţie pentru doua persoane. Asteptăm răspunsurile până la data de 30 martie. 

0 Comentarii

Elefantul Toyo nu a găsit nici un comentariu

Ne pare rău, dar cineva a luat toate comentariile și a fugit cu ele, sau poate nimeni nu a comentat !

Poți fi tu primul lasă un comentariu !

Scrie comentariu

Warning: Illegal string offset 'rules' in /customers/d/4/9/stiripentrucopii.com/httpd.www/wp-content/themes/reganto-theme/functions/filters.php on line 154 Warning: Illegal string offset 'rules' in /customers/d/4/9/stiripentrucopii.com/httpd.www/wp-content/themes/reganto-theme/functions/filters.php on line 155 <

Azi în România

Marele Picnic ShortsUP la Domeniul Mogoșoaia – 26-28 iulie

Marele Picnic ShortsUP la Domeniul Mogoșoaia – 26-28 iulie   0

Anul acesta, Marele Picnic Cinematografic SHORTSUP și-a descoperit spiritul de aventură: ediția a 6-a este plină de idei, oameni și activități noi. Firesc, deci, se mută vara asta într-un loc [...]

Banner
Banner
Banner
 

Reclamă

Calendar

mai 2019
L Ma Mi J V S D
« apr.    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031