Gradinita Ana Lugojana
Breaking News

Copiii din Guineea

Delimitare+- ADimensiune Font+- Printează articol
Copiii din Guineea

Guineea Conakry este o ţară în vestul Africii, una din cele mai sărace ţări din lume. Pe vremuri această ţară se numea Guineea franceză, pentru că aparţinea de Franţa, dar după ce a devenit o ţară independentă şi-a luat numele de Guineea Conakry pentru a se diferenţia de alte ţări cu nume asemănatoare, Papua Noua Guinee şi Guineea Bissau. Ţara pe care v-o prezentăm astăzi are capitala la Conakry, port la Oceanul Atlantic. Un sfert din populaţia ţării trăieşte aici, în acest oraş foarte lung, de aproape 40 de kilometri lungime. Numele țării se poate traduce şi drept ‘țara negrilor’.

Guinea are o istorie sângeroasă, cu razboaie civile, lupte între militari şi restul populaţiei şi lupte între diferite triburi. Guinea este o ţară bogată, are mine cu aur, diamante şi alte resurse, dar din cauza situaţiei politice complicate şi a corupţiei oamenii sunt foarte săraci. Copiii sunt victimele principale ale acestei situaţii complicate: mulţi suferă de foame, se hrănesc numai cu orez, nu au posibilitatea să meargă la şcoală (mulţi copii şi adulţi în Guineea nu ştiu să scrie şi să citească).

Copiii încep să lucreze de la 5 – 6 ani, vând pe stradă cartele de telefon, apă în pungi de plastic, fructe, alune. Cu banii adunaţi îşi plătesc taxa la şcoală sau îşi ajută părinţii. Şcoala costă aproximativ 250 de lei pe an, dar mulţi părinţi nu îşi permit să plătească. Multe şcoli se află la distanţă mare de casă şi copiii trebuie să meargă pe jos uneori 10 kilometri ca să urmeze cursurile. Deseori fetele sunt obligate de părinţi să renunţe la şcoală ca să stea acasă şi să îi ajute în gospodărie şi la agricultură. Multe dintre ele sunt obligate de părinţi să se căsătorească la o vârstă foarte fragedă, uneori la 14-15 ani sau chiar mai devreme.

Ca să înţelegeti mai bine viaţa copiilor din Guineea, elefantul reporter Toyo a făcut poze pentru voi. Mâne Toyo va pleca întro-o noua călătorie, de data aceasta în Asia. Vă promitem şi de acolo poze şi informaţii despre copii şi nu numai!

9

8

7

Copiii din Guineea

6

4

3

2

Copiii din Guineea

0 Comentarii

Elefantul Toyo nu a găsit nici un comentariu

Ne pare rău, dar cineva a luat toate comentariile și a fugit cu ele, sau poate nimeni nu a comentat !

Poți fi tu primul lasă un comentariu !

Scrie comentariu

Warning: Illegal string offset 'rules' in /customers/d/4/9/stiripentrucopii.com/httpd.www/wp-content/themes/reganto-theme/functions/filters.php on line 154 Warning: Illegal string offset 'rules' in /customers/d/4/9/stiripentrucopii.com/httpd.www/wp-content/themes/reganto-theme/functions/filters.php on line 155 <

Banner
Banner
Banner
 

Reclamă

Calendar

februarie 2019
L Ma Mi J V S D
« ian.    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728