Gradinita Ana Lugojana
Breaking News

Copiii din centrele de plasament din Reșița sunt ABUZAȚI de cei care ar trebui să le poarte de grijă

Delimitare+- ADimensiune Font+- Printează articol
Copiii din centrele de plasament din Reșița sunt ABUZAȚI de cei care ar trebui să le poarte de grijă
Articole asemănătoare

Abuzuri incredibile au loc în mai multe centre de ocrotire a minorilor aflați în jurisdicția Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului din Reșița. Un control al Consiliului Județean Caraș Severin încheiat recent a scos la iveală cum copiii sunt abuzați sau folosiți ca sclavi personali ai șefilor unora din centre. Unul din aceștiu șefi le dă bani ca să îi hărțuiască pe subalternii săi, spre propriul amuzament, sau îi recompensează cu bani pentru țigări și droguri ca să nu îl pârască pentru petrecerile pe care le dă, la serviciu, evenimente în timpul cărora se consumă mult alcool.

”Am declanșat acest control pe baza sesizărilor primite în ultimele luni, prea multe, am considerat noi; iar în urma celor constatate am sesizat Comisia de Disciplină și instituțiile abilitate”, arată Ionuț Popovici, vicepreședintele CJ Caraș Severin, cel care a coordonat controlul.

”Șeful Centrului Bunavestire Caransebeș le dă bani anumitor beneficiari pentru a cauza probleme angajaților. De asemenea, le dă bani beneficiarilor pentru țigări și droguri și a «premiat» o beneficiară, după tentativa de suicid, cu suma de 10 lei”, mai este notat în raportul Comisiei de Control a Consiliului Județean Caraș Severin. Individul e acuzat și de faptul că împreună cu fiul său se poartă dictatorial cu copiii aflați în ocrotire, că fură mâncarea lor.

Pe de altă parte, șeful Complexului de Servicii Sociale Reșița le abuza sexual și psihic pe fete și le făcea avansuri, le pipăia pe fese sau le săruta fără voia lor. Uneia din fete i-a spus că ”e un test” pe care-l aplică și altora. Pe băieți îi bătea constant și dureros. După ce a trecut prin centrul condus de Florin Ștefu, un copil s-a sinucis, iar cazul a fost mușamalizat.

Foto: Adrian Pîclișan

 

0 Comentarii

Elefantul Toyo nu a găsit nici un comentariu

Ne pare rău, dar cineva a luat toate comentariile și a fugit cu ele, sau poate nimeni nu a comentat !

Poți fi tu primul lasă un comentariu !

Scrie comentariu

Warning: Illegal string offset 'rules' in /customers/d/4/9/stiripentrucopii.com/httpd.www/wp-content/themes/reganto-theme/functions/filters.php on line 154 Warning: Illegal string offset 'rules' in /customers/d/4/9/stiripentrucopii.com/httpd.www/wp-content/themes/reganto-theme/functions/filters.php on line 155 <

Banner
Banner
Banner
 

Reclamă

Calendar

martie 2019
L Ma Mi J V S D
« feb.    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031