Gradinita Ana Lugojana
Breaking News

Copii consiliaţi de copii, în Timiş

Delimitare+- ADimensiune Font+- Printează articol
Copii consiliaţi de copii, în Timiş

Atunci când au probleme şi dificultăţi, copiii cer de obicei ajutorul adulţilor. Alţi copii însă nu cer ajutorul nimănui şi trăiesc perioade lungi de timp cu necazuri ascunse. Se poate ajunge la sinucidere, cazuri grave de depresie sau traume pentru întreaga viaţă. Ştiati însă că acum, în judeţul Timiş, copiii pot fi ajutaţi chiar de copii?

Elevii din mai multe școli din județul Timiș, care sunt abuzați fizic sau psihic, vor primi un ajutor neașteptat. Asociația MISIT, în parteneriat cu asociația britanică BeatBullying, au inițiat un proiect în cadrul căruia au creat un website pe care vor putea intra atât copii, cât și psihologi.  Astfel, elevii care se simt agresați pot să povestească despre experiențele trăite iar alți copii, care au fost instruiți, pot să-i consilieze pe elevii cu probleme. În cazul în care elevii consilieri își dau seama că copiii agresați sunt foarte afectați de ceea ce li se întâmplă, atunci aceștia primesc sprijinul unui psiholog.

Un astfel de site funcționează în Marea Britanie de zece ani, perioadă în care au fost salvate viețile a numeroși copii agresați fizic sau psihic.

200 de elevi din mai multe școli din Timișoara și alte localități au fost instruiţi pentru a da o mână de ajutor copiii agresați.

Site-ul  http://www.beatbullying.org/ va fi deschis de la 1 mai până în luna noiembrie a acestui an, iar de joi până duminică, între orele 18.00 – 22.00, copiii pot sta de vorbă cu elevii instruiți și psihologi.

În partea de sus a ecranului, în dreapta, trebuie să selectaţi limba română.

0 Comentarii

Elefantul Toyo nu a găsit nici un comentariu

Ne pare rău, dar cineva a luat toate comentariile și a fugit cu ele, sau poate nimeni nu a comentat !

Poți fi tu primul lasă un comentariu !

Scrie comentariu

Warning: Illegal string offset 'rules' in /customers/d/4/9/stiripentrucopii.com/httpd.www/wp-content/themes/reganto-theme/functions/filters.php on line 154 Warning: Illegal string offset 'rules' in /customers/d/4/9/stiripentrucopii.com/httpd.www/wp-content/themes/reganto-theme/functions/filters.php on line 155 <

Banner
Banner
Banner
 

Reclamă

Calendar

martie 2019
L Ma Mi J V S D
« feb.    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031