Gradinita Ana Lugojana
Breaking News

CONCURS! Invitaţii la Stradivarius Concert Show! Edvin Marton şi vioara lui de 7 milioane de dolari

Delimitare+- ADimensiune Font+- Printează articol
CONCURS! Invitaţii la Stradivarius Concert Show! Edvin Marton şi vioara lui de 7 milioane de dolari
Articole asemănătoare

Un obiect care valorează milioane de euro și care scoate sunete magice. Pentru că e folosit de maini magice.  E vorba de violonistul şi compozitorul Edvin Marton care va interpreta în premieră mondială piese de pe noul său album, la o vioară Stradivarius evaluată la 7 milioane de dolari. Minunea aceasta are loc  pe 20 aprilie, la Sala Palatului din Bucureşti.

Spectacolul pe care Marton îl va aduce la Bucureşti se numeşte “Stradivarius Concert Show” şi va cuprinde interpretările unora dintre cele mai aplaudate teme muzicale, precum: “Tosca Fantasy”, “Godfather” sau “Love In Venice”. În acompaniamentul Orchestrei Metropolitane Bucureşti, sub bagheta dirijorului Daniel Jinga, violonistul Edvin Marton promite un concert memorabil alături de invitaţii săi.

Răspunde la întrebarea ”Cat valoreaza vioara la care concertează Edvin Marton la Bucureşti pe 20 aprilie?” şi  poti caştigă două invitaţii la mega spectacolul de la Sala Palatului, organizat de Spectaculis. Asteptam raspunsurile la stiri@stiripentrucopii.com sau pe pagina noastra de Facebook pana joi, 19 aprilie. 

Despre vioara

Vioara la care cântă în prezent Edvin Marton a fost realizată în anul 1699. Aceasta reprezintă un exemplu perfect al instrumentelor de tip “long pattern” produse de Antonio Stradivari între 1690 şi 1700. Perfecţiunea meşteşugului şi eleganţa plină de stil a acestor viori este evidenţiată în cazul Ex Auer prin alegerea făcută în ceea ce priveşte lemnul. Modelul natural al acestuia, combinat cu lacul de culoarea rubinului, îi subliniază frumuseţea şi liniile perfecte, se arată în comunicatul citat. Istoria acestui instrument a fost consemnată într-un document scris de lutierii parizieni Maucotel şi Deschamp, pe 24 ianuarie 1939. Folosind informaţiile din acest document este posibil să îi identificăm pe unii dintre foştii proprietari ai viorii. Unul dintre aceştia a fost un anume domn Mayer, despre care se crede că a lucrat ca bancher în Stockholm, dar despre care nu s-au mai găsit alte detalii. Conform scrisorii de la Maucotel şi Deschamp, Mayer a vândut la un moment dat instrumentul lui Alferaky din Odessa, descris în document ca fiind un colecţionar foarte bogat. În 1950, instrumentul a ajuns în mâinile violonistului Charles Enel, care a realizat la rândul lui un certificat de autenticitate, după care l-a vândut lui Joseph Benvenuti. Benvenuti a fost profesor la Conservatorul din Paris din 1945 până în 1967. După achiziţionarea viorii Ex Auer 1699, a urmat cea a unei alte viori care acum este cunoscută sub numele de Ex Benvenuti, Ex Halphen. După moartea lui Benvenuti, în 1967, vioara Ex Auer a fost moştenită de soţia sa, Diane Benvenuti. Ea a început de atunci să împrumute vioara unor tineri muzicieni, inclusiv compozitorului Jean Jacques Kantorow. Pe 14 decembrie 1984, Kantorow a reuşit până la urmă să cumpere vioara la preţul de 800.000 de franci. În 2014 instrumentul a fost vândut de către Violin Assets GmbH unui colecţionar privat din Germania, care preferă să rămână anonim.

Despre Stradivarius

Antonio Stradivari, cunoscut și ca Stradivarius, a fost un creator italian de instrumente muzicale cu coarde, în special viori, rămase celebre până astăzi. El a făurit aproximativ 1.100 instrumente din care circa 600 au rămas cunoscute astăzi.  În ultimii 30 de ani prețul instrumentelor semnate Stradivarius a crescut de peste 200 de ori, ajungându-se astăzi a fi estimate la 5-6 milioane de Euro per instrument (ceea ce ar însemna circa de 500 de ori greutatea lor în aur , și sunt în continuă creștere.

Bilete pentru concertul lui Edvin Marton pot fi procurate de la casa de bilete a Sălii Palatului şi online de pe www.eventim.ro, www.bilet.ro, www.startickets.ro, www.blt.ro, www.mystage.ro, www.bilete.ro, www.entertix.ro şi www.ticketnet.ro.

0 Comentarii

Elefantul Toyo nu a găsit nici un comentariu

Ne pare rău, dar cineva a luat toate comentariile și a fugit cu ele, sau poate nimeni nu a comentat !

Poți fi tu primul lasă un comentariu !

Scrie comentariu

Warning: Illegal string offset 'rules' in /customers/d/4/9/stiripentrucopii.com/httpd.www/wp-content/themes/reganto-theme/functions/filters.php on line 154 Warning: Illegal string offset 'rules' in /customers/d/4/9/stiripentrucopii.com/httpd.www/wp-content/themes/reganto-theme/functions/filters.php on line 155 <

Azi în România

59 de școli închid porțile din cauza zăpezii!

59 de școli închid porțile din cauza zăpezii!   0

Urmare a condițiilor meteorologice nefavorabile și în conformitate cu deciziile luate de comitetele pentru situații de urgență, cursurile școlare din 59 de unități de învățământ preuniversitar din județele Maramureș (56), Cluj [...]

Banner
Banner
Banner
 

Reclamă

Calendar

ianuarie 2019
L Ma Mi J V S D
« dec.    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031