Gradinita Ana Lugojana
Breaking News

Comoara Căpitanului Kidd, descoperită în Madagascar?

Delimitare+- ADimensiune Font+- Printează articol
Comoara Căpitanului Kidd, descoperită  în Madagascar?

Aţi auzit de Căpitanul Kidd și de faimoasa lui comoara? Timp de multi ani scafandrii și cercetători au încercat sa afle dacă legenda piratului  e adevărata sau nu. Si iată ca o descoperite făcută acum câteva zile aduce noi informații… O echipă de scafandri  a adus la suprafaţă în largul coastelor din Madagascar ceea ce pare a fi o parte din legendara comoară a Căpitanului Kidd. Este vorba de  un fel de lingou de argint inscripționat. Chiar și președintele din Madagascar a fost entuziasmat de descoperire! 

William Kidd a fost un scoţian numit de Coroana Britanică în „funcţia” de vânători de piraţi şi de nave franceze, dar care a sfârşit prin a deveni, la rândul său, pirat. El a fost capturat de britanici după ce s-a întors dintr-o călătorie în Oceanul Indian. După ce a jefuit vasul Quedagh Merchant care transporta mătase, satin, argint şi aur, el a fost condamnat la moarte si  executat în 1701. Legenda lui Kidd spune că funia cu care urma să fie spânzurat s-a rupt de două ori în timpul execuției şi abia la a treia tentativă condamnarea a putut fi pusă în practică. Povestea sa l-a inspirat pe scriitorul Robert Louis Stevenson să conceapă celebrul roman „Comoara din insulă”.

Nu toți sunt însă convinși că lingoul chiar face parte din comoara faimosului pirat. O posibilă cale de a afla adevărul este de a verifica lemnul epavei unde a fost făcută descoperirea pentru a afla dacă într-adevăr provine din Anglia secolului 17.

Poza www.dailymail.co.uk

0 Comentarii

Elefantul Toyo nu a găsit nici un comentariu

Ne pare rău, dar cineva a luat toate comentariile și a fugit cu ele, sau poate nimeni nu a comentat !

Poți fi tu primul lasă un comentariu !

Scrie comentariu

Warning: Illegal string offset 'rules' in /customers/d/4/9/stiripentrucopii.com/httpd.www/wp-content/themes/reganto-theme/functions/filters.php on line 154 Warning: Illegal string offset 'rules' in /customers/d/4/9/stiripentrucopii.com/httpd.www/wp-content/themes/reganto-theme/functions/filters.php on line 155 <

Banner
Banner
Banner
 

Reclamă

Calendar

septembrie 2019
L Ma Mi J V S D
« aug.    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30