Gradinita Ana Lugojana
Breaking News

Cirkus CIRKÖR, cel mai apreciat circ contemporan din Europa, la Timișoara

Delimitare+- ADimensiune Font+- Printează articol
Cirkus CIRKÖR, cel mai apreciat circ contemporan din Europa, la Timișoara
Articole asemănătoare

Circul contemporan a apărut pentru prima dată ca un gen artistic, în anii 1970, transformând acrobația tradițională în forme de artă performativă. Această formă de artă a spectacolului reușește să îmbine teatrul, dansul, artele vizuale, muzica și arta stradală într-o  contopire de trăiri, de mișcări și de senzații în care sunt testate limitele fizice dar care, în final, creează adevărate piese de artă reprezentând, de altfel și o nouă direcție pentru educația alternativă.

Compania de Circ Contemporan ”Cirkus Cirkör” a fost înființată în anul 1995 ca o organizație non-profit iar primul spectacol a avut premiera la Festivalul Apei Stockholm. Numele Cirkus Cirkör este derivat din forma suedeză a cuvintelor franceze care se traduc prin „inima circului”, Cirque Coeur.

În anul 2005, Cirkus Cirkör a primit statutul unei instituții artistice regionale, și a început să fie finanțat de administrația locală. Spectacolele prezentate de artiștii Companiei de Circ Contemporan ”Cirkus Cirkör” sunt vizionate de aproximativ 70.000-100.000 de persoane pe an, iar o treime dintre acestea se desfășoară în afara granițelor Suediei. Partea pedagogică, educațională este susținută prin Școala Secundară Superioară – Circusgymnasiet, unde lucrează 70 de educatori și artiști independenți de circ  cu care au fost instruiți anual aproximativ 30.000 de copii.

Spectacolul “LIMITS“ este conceput și regizat de care Tilde Björfors, fondatorul și directorul artistic al CIRKUS CIRKÖR. Cu o vastă experiență artistică, aceasta a pus în scenă și alte spectacole de succes internațional ca Borders, Knitting Peace, Wear it like a crown sau Inside out. Presa internațională a descris în nenumărate rânduri spectacolul “LIMITS” ca fiind ”o formă de artă infinită precum cerul, ce simbolizează ”echilibrul dintre viaţă şi moartea cu care se luptă”, dar și ca “o excepţională poezie de circ, pe o temă de maxim interes: migraţia.”

Spectacolul LIMITS – cel care a fost prezentat la Timișoara – a apărut din dorința de a transpune în artă o situație a societății europene de azi: atitudinea în fața refugiaților.

Creatoarea Cirkus Cirkör, Tilde Björfors, s-a aflat față în față cu sute de oameni care au ajuns în Suedia cerând azil, implicându-se în înființarea unui cămin pentru ei sau chiar deschizându-le propria casă.

circ 3

Conceptul spectacolului Limits al Cirkus Cirkor are 2 componente:

  1. Partea educațională

–          Patru ateliere de lucru pentru elevi care se vor desfășura în perioada 21-25 noiembrie;

–          Un atelier de lucru pentru adulți care se va desfășura în data de 25 noiembrie

2.         Partea artistică

– două spectacole gratuite pentru elevi;-în 22 noiembrie ora 11-12.30 și 13:30-15:00/ sala olimpia
– trei spectacole pentru adulți, pe bază de bilet;(joi, vineri, sâmbătă, 23-25 noi.)

Seria de activități desfășurate în Timișoara sub conceptul creativ CIRC! va culmina in luna iulie 2018, cu primul festival de circ contemporan, unde timişorenii, turiştii și invitații vor împărtăşi o sărbătoare estivală a artelor circului, în parcuri, pe străzi şi locuri mai puţin cunoscute ale oraşului. Evenimentul este organizat de către Asociația Timișoara Capitală Culturală Europeană în parteneriat cu Primăria Municipiului Timișoara, Ministerul Culturii și Identității Naționale, Inspectoratul Școlar Județean Timiș, Teatrul Național Timișoara și Școala de Circ Timișoara.

Sponsorii evenimentului: Continental Anvelope Timișoara, Bega Grup, United Media, Grafoprint, Euromedia, Premium Media, Advertising, Printing, Packaging (APP) CLUSTER SRL, Multidiet, GeticaOOH.

Parteneri regionali: Primăria Municipiului Arad, Primăria Municipiului Reșița

Asociația Timișoara 2021 -Capitală Europeană a Culturii

Foto credit: Mattias Edwald

0 Comentarii

Elefantul Toyo nu a găsit nici un comentariu

Ne pare rău, dar cineva a luat toate comentariile și a fugit cu ele, sau poate nimeni nu a comentat !

Poți fi tu primul lasă un comentariu !

Scrie comentariu

Warning: Illegal string offset 'rules' in /customers/d/4/9/stiripentrucopii.com/httpd.www/wp-content/themes/reganto-theme/functions/filters.php on line 154 Warning: Illegal string offset 'rules' in /customers/d/4/9/stiripentrucopii.com/httpd.www/wp-content/themes/reganto-theme/functions/filters.php on line 155 <

Banner
Banner
Banner
 

Reclamă

Calendar

martie 2019
L Ma Mi J V S D
« feb.    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031