Gradinita Ana Lugojana
Breaking News

Centrul educațional pentru copii la Uzina de Apă din Timișoara

Delimitare+- ADimensiune Font+- Printează articol
Centrul educațional pentru copii la Uzina de Apă din Timișoara
Articole asemănătoare

Pentru că joaca nu e exclusiv pentru ce mici, iar procesul de învățare nu are vârstă, un nou spațiu de relaxare și formare este pus la dispoziția celor mici și celor mari în Timișoara. Este vorba de Centrul educațional pentru copii, denumit AQUAPIC. Centrul va fi destinat copiilor între 5 și 12 ani, care vor învăța prin joc și experiment, cât mai multe despre apă și proprietățile sale.

”Multe ne propunem cu acest Centru. Să umplem un gol în modul cum se face educație în România, iar copiii, părinții și cadrele didactice să aibă un loc unde pot învăța și lucra altfel, jucându-se și experimentând. Apoi, ne dorim să deschidem comunității un loc absolut superb, conservat remarcabil atât ca spațiu verde, cât și ca patrimoniu industrial, care acum stă ascuns. Cred că senzația oricărui om care pășește pentru prima dată în curtea Uzinei de Apă Industrială este: ”Uau, așa ceva chiar există în Timișoara?, explica Violeta  Mihalache, director al Asociției Urban Survey.

Unde se afla Centrul? 

La  Uzina de Apă Industrială, cunoscută ca Uzina 3, in cartierul Crișan, mai exact pe strada Mistral. Vreme de câteva decenii, a produs apă pentru fabricile din Timișoara, o apă inferioară calitativ celei potabile, folosită doar în circuitul industrial. Pentru prima oară în istoria de 101 ani a Uzinei, spațiul va fi permanent deschis publicului. Fundația Aquademica, Asociația Urban Survey și Aquatim au câștigat un proiect în cadrul concursului Urbaniada, finanțat de banca ING, în valoare de 75.000 de euro. Pe baza acestui proiect s-a creat Centrul  educațional pentru copii si un mini-muzeu, în Sala Mașinilor. Ambele vor fi inaugurate in curand.

0 Comentarii

Elefantul Toyo nu a găsit nici un comentariu

Ne pare rău, dar cineva a luat toate comentariile și a fugit cu ele, sau poate nimeni nu a comentat !

Poți fi tu primul lasă un comentariu !

Scrie comentariu

Warning: Illegal string offset 'rules' in /customers/d/4/9/stiripentrucopii.com/httpd.www/wp-content/themes/reganto-theme/functions/filters.php on line 154 Warning: Illegal string offset 'rules' in /customers/d/4/9/stiripentrucopii.com/httpd.www/wp-content/themes/reganto-theme/functions/filters.php on line 155 <

Azi în România

Zilele Lacului Surduc 2019: concert Subcarpați și ridicări cu balonul

Zilele Lacului Surduc 2019: concert Subcarpați și ridicări cu balonul   0

În perioada 22-23 iunie, Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului în județul Timiș alături de Primăria Comunei Fardea, prin sprijinul Consiliului Județean Timiș, organizează Zilele Lacului Surduc 2019. Accesul pentru public [...]

Banner
Banner
Banner
 

Reclamă

Calendar

iunie 2019
L Ma Mi J V S D
« mai    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930