Gradinita Ana Lugojana
Breaking News

Cea mai cool vară, la UVT. Elevii de a XI-a pot trăi pe viu 2 săptămâni de studenție

Delimitare+- ADimensiune Font+- Printează articol
Cea mai cool vară, la UVT. Elevii de a XI-a pot trăi pe viu 2 săptămâni de studenție
Articole asemănătoare

Au mai rămas doar 3 zile de înscrieri pentru West Summer University. Cea mai tare vară se petrece la Timișoara, unde Universitatea de Vest își așteaptă  „studenții”! Doar 300 de norocoși au ocazia să simuleze viața de student timp de două săptămâni la una dintre cele mai bune universități ale țării.

Scopul proiectului este de a promova învâțâmăntul superior în vederea prevenirii abandonului școlar în rândul elevilor de liceu. Pe parcursul celor două săptămâni, elevii absolvenți ai clasei a XI-a vor participa la cursuri, seminare și laboratoare reprezentative anului I de studiu în cadrul facultății alese de ei prin formularul de înscriere. Ei pot alege una din cele 11 facultăți ale Universității de Vest din Timișoara, adică Facultatea de Arte și Design, Facultatea de Chimie, Biologie, Geografie, Facultatea de Drept și Științe Administrative, Facultatea de Economie și de Administrare a Afacerilor, Facultatea de Educație Fizică și Sport, Facultatea de Fizică, Facultatea de Litere, Istorie și Teologie, Facultatea de Matematică și Informatică, Facultatea de Muzică și Teatru, Facultatea de Sociologie și Psihologie, Facultatea de Științe Politice, Filozofie și Științe ale Comunicării.

Pe lângă programul de educație formală oferit, West Summer University are și o componentă educațională nonformală prin intermediul căreia participanții pot lua parte la workshopuri de formare pe diferite teme, vor fi implicați în diferite jocuri de cunoaștere, tururi ale orașului/facultății.

„Când ți se cere să rezumi un sentiment în puține cuvinte, te poți simți de cele mai multe ori tensionat, crispat și poate chiar sceptic, dar când vine vorba de West Summer University, mă simt în largul meu și spun din suflet tot ceea ce am de spus.

Pentru mine, WSU este locul unde am învățat ce înseamnă prietenia, ce înseamnă oamenii și care este ideea fundamentală a unei vacanțe de vară reușită. Timp de două săptămâni nu doar că am cunoscut viața de student, dar am și început să o trăiesc, așa, înainte de termen, apoi a fost floare la ureche să aleg facultatea pe care vreau să o studiez și să fiu student cu normă întreagă.

La WSU se râde, se iubește, se povestește, se leagă prietenii de durată și poate cel mai important, se trăiește la unison cu alți oameni care împărtășesc aceleași sentimente cu tine și îți creezi amintiri pe care nu îți dorești altceva decât să le retrăiești.

Cu toate acestea, pot spune că e cea mai tare vară, dar te provoc să o încerci pe propria piele!” – Robert M. Sebeși, Coordonator General West Summer University

Proiectul este organizat de către Organizația Studenților din Universitatea de Vest din Timișoara, iar anul acesta ajunge la ediția a VIII-a. Perioada de desfășurare este 28 iulie – 8 august 2018. Termenul limită pentru înscrieri este 15 iunie!

0 Comentarii

Elefantul Toyo nu a găsit nici un comentariu

Ne pare rău, dar cineva a luat toate comentariile și a fugit cu ele, sau poate nimeni nu a comentat !

Poți fi tu primul lasă un comentariu !

Scrie comentariu

Warning: Illegal string offset 'rules' in /customers/d/4/9/stiripentrucopii.com/httpd.www/wp-content/themes/reganto-theme/functions/filters.php on line 154 Warning: Illegal string offset 'rules' in /customers/d/4/9/stiripentrucopii.com/httpd.www/wp-content/themes/reganto-theme/functions/filters.php on line 155 <

(Nu) Ne place

Zece premii pentru echipele României la Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică

Zece premii pentru echipele României la Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică   0

Cele două echipe ale României, participante la a XIII-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Astronomie şi Astrofizică (Keszthely/Ungaria, 2-10 august), au repurtat un succes de excepție: zece premii, dintre care două medalii de [...]

Banner
Banner
Banner
 

Reclamă

Calendar

august 2019
L Ma Mi J V S D
« iul.    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031