Gradinita Ana Lugojana
Breaking News

Conflicte şi secetă. Ce se întâmplă în Sudanul de Sud?

Delimitare+- ADimensiune Font+- Printează articol
Conflicte şi secetă. Ce se întâmplă în Sudanul de Sud?

În mod normal, în această perioadă, fermierii sudanezi din sud ar trebui să fie ocupaţi cu munca la câmp. Dar, din nefiricire, în această ţară au loc lupte crâncene. Mulţi oameni au fost nevoiţi să îşi părăsească locuinţele şi au fugit să se ascundă, iar câmpurile au rămas nelucrate. Experţii de la UNICEF spun că e foarte posibil ca, în următoarele luni, o foamete mare să se abată asupra locuitorilor din Sudanul de Sud.

sudan1

Sudanul de Sud este o ţară tânără, care există pe hartă din 9 iulie 2011. Înainte, acest teritoriu aparţinea de Sudan. Între sudanezii din nord şi cei din sud au fost, timp de peste 20 de ani, atât de multe conflicte şi războaie încât în final partea de sud s-a separat de nord şi a devenit o ţară independentă. Partea de nord a rămas cu numele de Sudan iar noua ţară formată a luat denumirea de Sudanul de Sud.  Această ţară se afla în centrul Africii, are un teritoriu de două ori mare decât Germania dar numai 8 milioane de locuitori. Capitala este la Juba. Majoritatea locuitorilor din sud sunt fermieri, dar ceea ce produc din agricultură nu este suficient şi mulţi suferă de foame.

Sudan2

Din păcate, chiar dacă acum trăiesc în ţări diferite, conflictele între sudanezi nu au luat sfârşit. Se ceartă din cauza religiei, a apei (care există în sud dar lipseşte în nord), şi mai ales a frontierei.

Sudan3

 

0 Comentarii

Elefantul Toyo nu a găsit nici un comentariu

Ne pare rău, dar cineva a luat toate comentariile și a fugit cu ele, sau poate nimeni nu a comentat !

Poți fi tu primul lasă un comentariu !

Scrie comentariu

Warning: Illegal string offset 'rules' in /customers/d/4/9/stiripentrucopii.com/httpd.www/wp-content/themes/reganto-theme/functions/filters.php on line 154 Warning: Illegal string offset 'rules' in /customers/d/4/9/stiripentrucopii.com/httpd.www/wp-content/themes/reganto-theme/functions/filters.php on line 155 <

Banner
Banner
Banner
 

Reclamă

Calendar

martie 2019
L Ma Mi J V S D
« feb.    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031