Gradinita Ana Lugojana
Breaking News

Ce se întâmplă în Hong Kong?

Delimitare+- ADimensiune Font+- Printează articol
Ce se  întâmplă în Hong Kong?
În metropola asiatică  Hong Kong mulți oameni (majoritatea studenți) au ieșit în stradă împotriva guvernului chinez. Protestatarii au încercat să ocupe un domeniu important: districtul financiar. Poliția a arestat în week-end mai mulți oameni și unii au fost raniți în confruntari.
Ce este Hong Kong? De fapt, Hong Kong are o situație specială: este parte din China și în acelasi timp este parțial independent. Până în 1997 a aparținut de Marea Britanie, apoi orașul a devenit “regiune administrativă specială”, cu multe drepturi, dar controlat de China.  Hong Kong s-a dezvoltat foarte mult, devenind un oraș mare și modern. Multe fabrici noi au fost construite și bunurile sunt vândute peste tot în lume.
Ce înseamnă “Regiunea Administrativă Specială”: acest lucru înseamnă că, deși Hong Kong este parte din China,  este în mare măsură independent și chiar are propriul guvern. China a promis că legile vechi din Hong Kong rămân valabile, chiar dacă acestea sunt diferite de cele din China. Hong Kong are chiar și propria monedă.
De ce protestează? Pentru că guvernul chinez nu le dă voie să își aleagă în mod liber conducătorii la alegerile din 2017.  În timp ce în China Partidul Comunist controlează tot, iar oamenii nu se bucură de libertate deplină, în Hong Kong există mai multe partide politice și oamenii au dreptul să spună ceea ce gândesc.

0 Comentarii

Elefantul Toyo nu a găsit nici un comentariu

Ne pare rău, dar cineva a luat toate comentariile și a fugit cu ele, sau poate nimeni nu a comentat !

Poți fi tu primul lasă un comentariu !

Scrie comentariu

Adresa dvs. de E-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Banner
Banner
Banner
 

Reclamă

Calendar

October 2018
M T W T F S S
« Sep    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031