Gradinita Ana Lugojana
Breaking News

Care e legătura dintre Pegas, cea mai cool bicicletă din copilăria părinților, și Timișoara

Delimitare+- ADimensiune Font+- Printează articol
Care e legătura dintre Pegas, cea mai cool bicicletă din copilăria părinților, și Timișoara
Articole asemănătoare

Care e legătura dintre Pegas, cea mai cool bicicletă din copilăria părinților, și Timișoara? Bicicletele Pegas au fost bicicletele copilăriei celor născuți înainte de Revoluție. Mama  ta sau tatăl au avut sigur, când erau copii, astfel de biciclete.

Bicicletele Pegas au fost relansate în urmă cu cinci ani, de niște tineri care, când erau copii, au fost fascinați de aceste biciclete. Știați cum s-au născut bicicletele Pegas? Ei bine, nu într-un atelier, ci într-o fabrică de… armament.  În anii `70 primul cadru de bicicletă Pegas a fost construit într-o fabrică de armament, la Zărnești. Marca a dispărut imediat după Revoluție ca să prindă din nou viață, 20 de ani mai târziu. De cinci ani, bicicletele Pegas a reîmpânzit străzile țării și atrag toate privirile. La cinci ani de la relansarea celor mai cunoscute biciclete din anii ’70-’80, Atelierele Pegas au adus publicului 21 noi modele special create pentru toată familia. Vineri, la Timișoara, în Shopping City, a fost deschis primul magazin de prezentare al celebrelor biciclete.

“Comunitatea Pegas din Timișoara este cea mai puternică din țară”, spune Andrei Botescu, co-fondator al Atelierelor Pegas. Iar asta însemană că în orașul de pe Bega se întâmplă ceva. Îți spunem imediat.  Timișoara va deveni primul oraș din România cu 100 de kilometri de piste pentru bicicliști. În orașul care are o suprafață de două ori mai mică decât a Bucureștiului are amenajate deja aproximativ 90 de kilometri de piste pentru bicicliști. Tocmai de aceea, Bicicletele Pegas a decis să deschidă aici primul magazin din țară. Ca o curiozitate, potrivit statisticilor, în capitala țării noastre au fost amenajați doar 7 kilometri de piste pentru biciclete.

Conștient de numărul tot mai mare de copii și tineri care vor să se plimbe cu bicicletele, primarul Timișoarei, Nicolae Robu, și-a luat zilele acestea un angajament important.

”Una dintre prioritățile mele ca primar al Timișoarei este să creez condiții cât mai bune pentru folosirea în oraș a bicicletelor, trotinetelor și a celorlalte mijloace de locomoție, 100% ecologice. În acest sens, am creat un număr important de kilometri de piste de biciclete, rețeaua Timișoarei ajungând să măsoare la ora actuală nu mai puțin de 90 kilometri, iar până la sfârșitul anului, vom ajunge primul oraș din România cu peste 100 km de astfel de piste, chiar sensibil peste 100 kilometri”, a declarat primarul Timișoarei.

În parteneriat cu primăriile comunelor din jurul Timișoarei, va fi creată o rețea de piste pe o rază de 30 de kilometri, unde veți putea ieși la plimbare împreună cu părinții sau prietenii voștri.

“Bicicleta a devenit în ultimii ani mai mult decât un mijloc de transport. La Pegas ne dorim ca vehiculele pe care noi le creăm să acopere cât mai multe zone din activitatea zilnică a oamenilor şi să doreşte să combine într-un acord cât mai fin aspectul util cu cel plăcut. Mobilitatea, eficienţa şi aspectul se împletesc numai bine în bicicletele noastre, mai ales că începând de anul trecut avem o gamă completă atât pentru întreaga familie, de la cei mici la adulți, cât și o gamă diversificată pe zonele unde va fi folosită bicicleta: urban, nisip, teren accidentat sau chiar zăpadă”, adaugă Andrei Botescu.

Anul viitor, compania va lansa programul de bike sharing. Adică poţi lua o bicicletă dintr-un punct şi, în funcţie de nevoie sau destinaţie, o poţi lăsa în alt loc predefenit. Astfel, o bicicletă poate fi folosită de mai mulţi utilizatori pe zi.

0 Comentarii

Elefantul Toyo nu a găsit nici un comentariu

Ne pare rău, dar cineva a luat toate comentariile și a fugit cu ele, sau poate nimeni nu a comentat !

Poți fi tu primul lasă un comentariu !

Scrie comentariu

Warning: Illegal string offset 'rules' in /customers/d/4/9/stiripentrucopii.com/httpd.www/wp-content/themes/reganto-theme/functions/filters.php on line 154 Warning: Illegal string offset 'rules' in /customers/d/4/9/stiripentrucopii.com/httpd.www/wp-content/themes/reganto-theme/functions/filters.php on line 155 <

Azi în România

Marele Picnic ShortsUP la Domeniul Mogoșoaia – 26-28 iulie

Marele Picnic ShortsUP la Domeniul Mogoșoaia – 26-28 iulie   0

Anul acesta, Marele Picnic Cinematografic SHORTSUP și-a descoperit spiritul de aventură: ediția a 6-a este plină de idei, oameni și activități noi. Firesc, deci, se mută vara asta într-un loc [...]

Banner
Banner
Banner
 

Reclamă

Calendar

mai 2019
L Ma Mi J V S D
« apr.    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031