Gradinita Ana Lugojana
Breaking News

Când în valiză nu mai e loc… tabletă sau carte?

Delimitare+- ADimensiune Font+- Printează articol
Când în valiză nu mai e loc… tabletă sau carte?
Articole asemănătoare

Prietenii și partenerii noștri de la Alegria au organizat cu puțin timp în urmă un atelier interesant si… gustos pentru copii. Despre „Călătoriile gastronomice și culturale” v-am mai povestit. Este un program inedit, dedicat atât copiilor cu vârste cuprinse între 4 și 17 ani cât și adulților de toate vârstele, cu scopul de a le insuflă pasiunea pentru descoperirea unor tări, prin gastronomie și cultură, realizat de Cora Cluj.

La atelierul din martie, având ca temă Grecia, prietenii de la Alegria au povestit cu micuții participanți și au aflat că lectura nu lipsește din programul de vacanță iar cărțile au întotdeauna loc în valiză. Preferatele copiilor sunt Insula misterioasă de Jules Verne, Colț Alb de Jack London, După ce te-am pierdut de Jojo Moyes, Fram, ursul polar de Cezar Petrescu, O zi din șapte de Lauren Oliver, De veghe în lanul de secară de J D Salinger, Cuore, inimă de copil de Edmondo de Amicis, Mândrie și prejudecată de Jane Austen, Experiment de Veronica Roth, Zece negri mititei de Agatha Crîștie, Toporișca de Gary Paulsen, Minunea de R J Palacio, Castelul de sticlă de Jeannette Walls, Strălucirea de Stephen King.

Însă tentația tabletei, a calculatorului și a telefonului nu poate fi ignorată. Prea ocupați ei înșiși, părinții nu mai au timp și chef în vacanțe să le ocupe și celor mici timpul, așa că soluția cea mai la îndemână este un telefon sau o tabletă cu jocuri. Pe care cei mici evident nu o refuză. Ce ar alege dacă ar trebui să o facă?

Prietenii de la Alegria i-au intrebat pe copii ce ar face dacă au foarte puțin loc în valiză și trebuie să aleagă între o carte și tabletă : « Cartea în bagaj și tabletă în mană » (Adam), « Tableta, cu o carte integrală luată de pe net » (Sergiu), « tableta cu o carte în formar pdf, pusă în buzunar » (Andrada), « cartea » (Diana, Paula, Adelina, Amalia, Andrada, Măria, Denișa), « tableta » (Hadașa, Adina, Alex, Serena, Paula, Isabelle)

Tot de la ei aflăm si care sunt personajele preferate : Fram, Mica sirenă, Belle (din Frumoasă și Bestia), Dorian Gray, Katniss (din Jocurile foamei), Lou Clark.

Intre timp copiii au mai făcut călătorii gstronomice și culturale în India și Maroc, iar pe 12 mai vă așteaptă în… Suedia ! Detalii : http://www.asociatiaalegria.ro/

 

 

 

0 Comentarii

Elefantul Toyo nu a găsit nici un comentariu

Ne pare rău, dar cineva a luat toate comentariile și a fugit cu ele, sau poate nimeni nu a comentat !

Poți fi tu primul lasă un comentariu !

Scrie comentariu

Warning: Illegal string offset 'rules' in /customers/d/4/9/stiripentrucopii.com/httpd.www/wp-content/themes/reganto-theme/functions/filters.php on line 154 Warning: Illegal string offset 'rules' in /customers/d/4/9/stiripentrucopii.com/httpd.www/wp-content/themes/reganto-theme/functions/filters.php on line 155 <

Banner
Banner
Banner
 

Reclamă

Calendar

februarie 2019
L Ma Mi J V S D
« ian.    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728