Gradinita Ana Lugojana
Breaking News

Călătorie în timp – Teatru ambulant pentru elevii din Timiș

Delimitare+- ADimensiune Font+- Printează articol
Călătorie în timp – Teatru ambulant pentru elevii din  Timiș
Articole asemănătoare

Asociația timișoreană Teatru pentru Tine a adus un nou concept de educație prin cultură în județul Timiș. Timp de o lună de zile, au fost jucate peste 20 de reprezentații ale spectacolului de teatru educativ, care are ca temă cunoasterea şi descoperirea istoriei (Marea Unire- formarea României moderne) în satele și comunele din județul Timiș.

Proiectul Călătorie în Timp – Teatru Ambulant este un proiect care constă în punerea în scenă a unor spectacole de teatru itinerant pentru aproximativ 2000 de tineri şi copii. Au beneficiat de acest proiect elevii din școlile din Chișoda, Becicherecu Mic, Moșnița, Săcălaz, Șag, Peciu Nou, Livezile,  Giera, Moravița, Banloc și alte sate din județul Timiș.

Proiectul este co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național(AFCN) și se desfasoara cu sprijinul Primăriei Municipiului Timișoara, Inspectoratului Scolar Judetean Timis, al Televiziunii Romane si al Asociatiei Kratima. Autorul și regizorului textului este Adrian Jivan, actor pe scena Teatrului Național din Timișoara, dar și o prezență în proiecte independente. Distribuția este alcătuită din tineri actori : Bogdan Spiridon, Marius Lupoian și Nicolae Pârvulescu. Scenografia este asigurată de Radu Muj și Valentin Anghel, iar muzica de Heavy Designers.

 Despre Asociaţie

Asociaţia Teatru pentru Tine este o asociaţie timişoreană care are ca scop principal promovarea formelor neconvenţionale de teatru şi surmontarea distanţei crescânde dintre public şi actul teatral. Pe termen lung se doreşte punerea bazelor unui teatru independent activ şi vizibil, atât în plan local cât şi naţional. Asociaţia este activă din 2013, perioadă în care a dezvoltat proiecte independente sau cu finanţări europene şi naţionale, printre care prima ediţie a Festivalului de teatru Bastion 2015 şi prima ediţie a Festivalului de teatru lectură Dramalogue 2015. În 2017, Asociația a organizat a doua ediție a Festivalului Dramalogue-Festival de Teatru lectură și implementează în prezent două proiecte de teatru itinerant dedicate Centenarului Marii Uniri. 

0 Comentarii

Elefantul Toyo nu a găsit nici un comentariu

Ne pare rău, dar cineva a luat toate comentariile și a fugit cu ele, sau poate nimeni nu a comentat !

Poți fi tu primul lasă un comentariu !

Scrie comentariu

Warning: Illegal string offset 'rules' in /customers/d/4/9/stiripentrucopii.com/httpd.www/wp-content/themes/reganto-theme/functions/filters.php on line 154 Warning: Illegal string offset 'rules' in /customers/d/4/9/stiripentrucopii.com/httpd.www/wp-content/themes/reganto-theme/functions/filters.php on line 155 <

Banner
Banner
Banner
 

Reclamă

Calendar

martie 2019
L Ma Mi J V S D
« feb.    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031