Gradinita Ana Lugojana
Breaking News

Călătorie în adâncurile mărilor şi oceanelor

Delimitare+- ADimensiune Font+- Printează articol
Călătorie în adâncurile mărilor şi oceanelor

“Călătorie în adâncurile mărilor şi oceanelor”, aceasta este tema expozitiei organizate de Secţia de Ştiinţele Naturii a Muzeului Olteniei la sediul Muzeului Judeţean Teleorman din Alexandria. Cunoaşterea vieţii apelor, a mărilor şi oceanelor, a fost şi rămâne o dorinţă permanentă a omului de a descoperi tainele naturii. Acesta este şi scopul expoziţiei: de a încerca să prezinte unele aspecte vizând structurile şi funcţiile ecosistemului marin.

Expoziţia va prezenta viaţa mărilor şi a oceanelor, un spaţiu aparte fiind rezervat Mării Negre. Aceasta reprezintă un unicat special al hidrosferei prin structurile sale geomorfologice, hidrologice şi de viaţă. Este o mare lipsită de viaţă în adâncurile sale, dar este deosebit de spectaculoasă prin organismele planctonice şi bentonice până la adâncimea de 200 m.
Ideile şi scopul expoziţiei vor fi exemplificate prin specii de nevertebrate (celenterate, moluşte, echinoderme) şi vertebrate (peşti). O parte importantă a expoziţiei se va concretiza prin expunerea grafică a conţinutului ştiinţific referitor la viaţa în mări şi oceane.
Fără îndoială expoziţia se constituie într-o acţiune cultural-educativă pentru toate categoriile de vizitatori, dar îndeosebi pentru tineri.

marea neagra

Expoziţia, deschisă miercuri, 26 martie 2014, ora 11,00 la sediul Muzeului Judeţean Teleorman va rămâne la dispoziţia publicului vizitator până la data de 20 septembrie.

0 Comentarii

Elefantul Toyo nu a găsit nici un comentariu

Ne pare rău, dar cineva a luat toate comentariile și a fugit cu ele, sau poate nimeni nu a comentat !

Poți fi tu primul lasă un comentariu !

Scrie comentariu

Adresa dvs. de E-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Banner
Banner
Banner
 

Reclamă

Calendar

October 2018
M T W T F S S
« Sep    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031