Gradinita Ana Lugojana
Breaking News

Călătoria creativității – ateliere de vară de-a arhitectura

Delimitare+- ADimensiune Font+- Printează articol
Călătoria creativității – ateliere de vară de-a arhitectura

Toți copiii cu adevărat pasionați de arhitectură sunt invitați  într-o călătorie a creativității. De-a arhitectura organizează ateliere de arhitectură și design pentru copii cu vârstele cuprinse între 8 și 15 ani la Muzeul Național de Artă Contemporană (MNAC), București, pe perioada vacanței de vară. Aceste ateliere sunt realizate în parteneriat cu Anuala de arhitectură București și MNAC.

ATELIERE DE VARA DE-A ARHITECTURA

8-10 iulie 2015, 10:30-13:30

DE-A DESIGNUL ÎN PARC – arh. Oana Coarfă

8-12 ani

Oare cum poți să faci un super-tobogan? Dar o lampă care să știe că a venit noaptea? Sau o băncuță pentru câini, dar și pentru pisici? La atelierul „De-a designul în parc” vom afla lucruri noi despre mediul înconjurător și vom da liber imaginației pentru a realiza obiecte pentru parc. Bancă sau balansoar, lampadar sau cișmea, vom lucra împreună pentru a inventa obiecte noi pe placul tuturor. La finalul cursului, copiii vor cunoaște mai multe despre obiectele din spațiul public și vor realiza o machetă la scară a obiectului imaginat.

 15-17 iulie 2015, 10:30-13:30

A1. DE-A DESENUL DE ARHITECTURĂ. CAIETUL DE SCHIȚE ALB/NEGRU – arh. Oana Popescu

9-13 ani

Cum schițăm o casă sau un obiect care ne place mult? Ați auzit de Dancing House? Dar de Sidney Opera House? Sau de imaginea „imaginată” a calului troian din expoziția muzeului? La atelierul nostru „De-a desenul” vom face exerciții de desen liber, dar ca un arhitect. Prin câteva linii și accente vom schița și câteva din casele „funny” ale unor arhitecți celebri. La finalul cursului, copiii vor avea câteva noțiuni de perspectivă interioară și exterioară. Și pentru că spațiul Muzeului Național de Artă Contemporană ne inspiră, vom expune desenele realizate. Să deschidem CAIETUL DE SCHIȚE!

22-24 iulie 2015, 10:30-13:30

AGRE-GATA –  arh. Andrei Ivănescu

10-15 ani

Totul pe lumea asta, inclusiv noi înșine, e construit din bucățele mai mici. Dacă umbli la bucățele, modifici întregul. Departe de a face inginerii genetice, vom face niște inginerii sculpturale, bazate pe multe module mici și identice, care se conectează între ele pentru a construi un soi de corali sculpturali, a căror formă n-o putem ghici decât încercând și experimentând cu bucățelele din care sunt făcute. Dacă orice copil știe să asambleze un LEGO©, aici încercăm să re-gândim cărămida de LEGO© și, apoi, vedem ce putem face cu ea. În prima zi vom discuta despre relația dintre parte și întreg, cărămidă și construcție, celulă și organism, cauză și efect. A doua zi, organizați în mini-echipe, vom imagina module felurite, împreună cu modurile lor de conectare și vom vedea ce se conturează la nivel macro, asamblându-le. La final, ele vor fi produse de către oameni mari, cu utilaje serioase, și asamblate de copii în ziua 3, pentru a fi expuse spre deliciul tuturor.

 Tot pe perioada verii De-a arhitectura și Asociația Prietenii Școlii de la Bunești organizează între 8-15 iulie prima tabără-atelier „De-a arhitectura în sat”, pentru copii de 9-13 ani, în satul Buneşti, comuna Mălureni, judeţul Argeş, atelier dezvoltat în cadrul unui proiect cultural al Ordinului Arhitecților din România (OAR).

„De-a arhitectura în sat” este un nou program educațional pentru copii, cu ajutorul căruia ei vor descoperi, înțelege și reimagina spațiul construit rural. Vom explora satul, vom afla despre arhitectura populară și tehnici tradiționale de construcție, vom imagina o bucătărie de vară pentru campus și vom construi un cuptor de pâine pentru ea. Copiii vor veni însoțiți de un adult (>18 ani), părinte sau frate. Taxa de participare este de 1200lei, pentru copil+părinte, include mâncarea pentru o săptămână, plata materialelor și a instructorilor atelierului. Cazarea se face în cortul propriu sau în „Casa de pământ”. Pentru înscrieri și mai multe detalii despre tabăra-atelier, trimiteți un email la: office@de-a-arhitectura.ro.  Atelierele sunt cu taxă și includ toate materialele necesare desfășurării acestora. Pentru înscrieri vizitați pagina evenimentului, http://de-a-arhitectura-vara.eventzilla.net/ Atelierele se reiau, împreună cu altele noi, în septembrie și octombrie 2015.

arhitectura vara 2

Asociația De-a Arhitectura a fost fondată în ianuarie 2013 de către șase arhitecte și își propune dezvoltarea și promovarea educației de arhitectură și mediu construit pentru publicul larg în vederea conștientizării și a cunoașterii valorilor arhitecturii, design-ului și ale urbanismului. Numai prin înțelegerea și asumarea lor de către diverse categorii de public se poate asigura o creștere durabilă a calității mediului construit din mediile urbane și rurale. De-a Arhitectura crede cu tărie că o schimbare a paradigmei culturii arhitecturale și urbane a societății românești actuale nu se poate face decât pornind de la educația copiilor, viitorii cetățeni și formatori indirecți de opinie ai părinților lor, iar această idee a dus la dezvoltarea unor programe educaționale complementare care aduc cunoștințe despre arhitectură și mediu construit în școli.

0 Comentarii

Elefantul Toyo nu a găsit nici un comentariu

Ne pare rău, dar cineva a luat toate comentariile și a fugit cu ele, sau poate nimeni nu a comentat !

Poți fi tu primul lasă un comentariu !

Scrie comentariu

Adresa dvs. de E-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Banner
Banner
Banner
 

Reclamă

Calendar

decembrie 2018
L Ma Mi J V S D
« nov.    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31