Gradinita Ana Lugojana
Breaking News

Biblioteci în secțiile de pediatrie

Delimitare+- ADimensiune Font+- Printează articol
Biblioteci în secțiile de pediatrie
Articole asemănătoare

Vești bune pentru copiii internați în spitalele din Timișoara și nu numai. Bastionul ArtLitTim a dat start campaniei, sau mai bine zis, proiectului „Citești, crești și te însănătoșești”. Ce se întâmplă?

Vor fi montate biblioteci în secțiile de pediatrie astfel încât cei mici, internați aici, să beneficieze, pe lânga jucarii, si de un spatiu dedicat lecturii. Biblioteca va include rafturi cu cărti pentru fiecare categorie de vârstă, de la cei cu vârste cuprinse între 2 și 6 ani, până la 14+, dar și pentru părinții celor mici.

32918592_1747606711967006_7174729459080101888_n

”Perioada spitalizării nu este una plăcută pentru copii, iar noi, zânele din povești, trebuie sa fim aproape de ei. Dorim să furăm un zambet, o oră și înca o oră din timpul petrecut acolo, să deschidem limitele imaginației și să conturăm alte granițe vocabularului piticilor. Ne propunem să mobilizăm lumea, să strângem numărul de cărți necesare pentru cele două secții din Timișoara, iar mai apoi să pornim spre alte orașe. Ne găsiți pe pagina de Facebook „Citești, crești și te însănătoșești.” Noi credem că cititul te vindecă.. de singurătate, de trecerea lentă a timpului și transformă pereții albi din spitale în castele cu prinți și prințese”, transmit organizatorii.

Proiectul a prins viață în urma experienței trăite de o studentă la medicină, Anca Duducea, care, în timpul stagiului de practică, a fost mereu rugată de o fetiță internată în spital să îi aducă ceva de citit de acasă. „Atunci am realizat că trebuie să ma ocup de lipsa cărților în spațiul de joacă din spitale. Era doar un vis care acum prinde contur.”, afirmă studenta.

Lectura trebuie încurajată pornind de la cele mai mici vârste, conturând un spațiu adecvat și propice pentru a depăși o perioadă searbădă, dar greu de evitat din viața copiilor. Cititul are o importanță majoră pentru un viitor om de succes, iar nivelul crește dacă este inclus ca mod de viață înca din copilărie. În spitalele din România, anual sunt mii de copii internați, din diferite motive, care trebuie să suporte și să accepte tacit patru pereți albi. Un real ajutor este și pentru părinții care în felul acesta își vor ține copiii ocupați și distrați de la procesele prin care trec în perioada de internare. (Larisa-Andreea Vasile)

 

 

 

0 Comentarii

Elefantul Toyo nu a găsit nici un comentariu

Ne pare rău, dar cineva a luat toate comentariile și a fugit cu ele, sau poate nimeni nu a comentat !

Poți fi tu primul lasă un comentariu !

Scrie comentariu

Warning: Illegal string offset 'rules' in /customers/d/4/9/stiripentrucopii.com/httpd.www/wp-content/themes/reganto-theme/functions/filters.php on line 154 Warning: Illegal string offset 'rules' in /customers/d/4/9/stiripentrucopii.com/httpd.www/wp-content/themes/reganto-theme/functions/filters.php on line 155 <

(Nu) Ne place

Obligatoriu! Triaj epidemiologic în școli

Obligatoriu! Triaj epidemiologic în școli   0

Ministerul Educației Naționale solicită inspectoratelor școlare monitorizarea evoluției cazurilor de îmbolnăvire prin gripă și infecții respiratorii în unitățile de învățământ Ca urmare a creșterii semnificative, la nivel național, a cazurilor de [...]

Banner
Banner
Banner
 

Reclamă

Calendar

ianuarie 2019
L Ma Mi J V S D
« dec.    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031