Gradinita Ana Lugojana
Breaking News

Bardarbunga, vulcanul islandez care stă să erupă

Delimitare+- ADimensiune Font+- Printează articol
Bardarbunga, vulcanul islandez care stă să erupă

Vulcanul Bardarbunga (Bárðarbunga, 2009 metri) din Islanda ar putea erupe în zilele următoare. Autoritățile au evacuat regiunea din nordul acestui vulcan imens acoperit de cel mai mare ghețar din ţară – Vatnajökull. Din fericire, în această regiunea nu există locuințe, fiind o zonă foarte sălbatică, dar există corturi și locuri de campare pentru turiști și vânători. Drumurile către această zonă au fost închise.

 Dacă într-adevăr va erupe, vulcanul Bardarbunga va perturba traficul aerian în nordul Europei şi în regiunea Atlanticului de Nord prin emisii de cenuşă. El va provoca si pagube prin inundaţii, în urma topirii gheţii de către lavă. În 2010, erupția unui alt vulcan din Islanda, Eyjafjallajökull a dus la anularea zborurilor în aproape toată Europa timp de mai multe zile.

 Până acum, în mai puțin de o săptămâna, au avut loc 4000 de cutremure mici provocate de vulcan. El nu este foarte cunoscut, dat fiind că se află într-o zonă retrasă, dar este un vulcan activ și de aceea specialiștii l-au ținut permanent sub subraveghere.

vulcan

Ce înseamnă o euruptie vulcanică? Eliminarea unui material din camera sau rezervorul de magmă al vulcanului. Felul în care erupe un vulcan depinde de compoziția lavei și de cantitățile de gaz care le conține. Cu cât lava e mai densă sau cu cât cantitățile de gaz sunt mai mari, cu atât erupția e mai puternica. Lava fierbinte, portocaliu-roșiatică, este aruncată în afară muntelui.

0 Comentarii

Elefantul Toyo nu a găsit nici un comentariu

Ne pare rău, dar cineva a luat toate comentariile și a fugit cu ele, sau poate nimeni nu a comentat !

Poți fi tu primul lasă un comentariu !

Scrie comentariu

Warning: Illegal string offset 'rules' in /customers/d/4/9/stiripentrucopii.com/httpd.www/wp-content/themes/reganto-theme/functions/filters.php on line 154 Warning: Illegal string offset 'rules' in /customers/d/4/9/stiripentrucopii.com/httpd.www/wp-content/themes/reganto-theme/functions/filters.php on line 155 <

Banner
Banner
Banner
 

Reclamă

Calendar

februarie 2019
L Ma Mi J V S D
« ian.    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728