Gradinita Ana Lugojana
Breaking News

“Balaurul din Transilvania” își începe aventura extremă la Timișoara

Delimitare+- ADimensiune Font+- Printează articol
“Balaurul din Transilvania”  își începe aventura extremă la Timișoara

Cel mai palpitant film documentar al anului, regizat de bănățeanul Sabin Dorohoi, îl are protagonist pe cunoscutul slackliner Flaviu Cernescu, omul care a uimit o lume întreagă cu spiritul său de aventură și curajul dus la extrem. Timișoara devine, astfel, kilometrul 0 al viitoarei pelicule care promite să ne țină cu sufletul la gură și să ne inspire cu o poveste unică.

 Ne-am întrebat uneori cât de nebun trebuie să fii ca să își depășești în fiecare zi limitele. Să mergi pe coardă sute de metri, dedesubtul tău un hău amețitor, să pășești desculț pe un material îngust de doi centrimetri și să nu ai pic de frică. Sau să te învârți, pe monociclu, pe cele mai înalte turnuri industriale, să faci spectacol la înălțime, ca și cum ai fi stăpânul lumii.

Spiderman e ficțiune. Bănățeanul Flaviu Cernescu e realitate. Un “nebun” despre care a aflat lumea întreagă că nu are limite. Că practică slackline, unul dintre cele mai spectaculoase sporturi extreme din lume, și că se dă cu monociclul pe cele mai înalte culmi.

Transylvania Dragon sau Balaurul din Transilvania, care este noua titulatură a curajosului bănățean Flaviu Cernescu, și-a propus să cucerească Timișoara și timișorenii cu o demonstrație de slackline extrem, cum nu ați mai avut ocazia să vedeți live. Vă invităm, vineri, 10 octombrie, la ora 17,30, în Piața Victoriei, la începutul pietonalei Mărășeși. Flaviu se va plimba pe coardă între cornișa Hotelului Timișoara și cea a Teatrului Național. Ca orice poveste de succes, plimbarea la înălțime a lui Flaviu Cernescu are un scop precis. E nici mai mult nici mai puțin decât o invitație să descoperim Transilvania şi Banatul, aşa cum nu le-am mai vãzut, din alt unghi, într-un viitor ducumentar turistic cu sporturi extreme regizat de Sabin Dorohoi, în care ”extremul” Flaviu Cernescu are rolul principal.

Programatorul IT Flaviu Cernescu (detalii la rubrica interviu), unul dintre cei mai curajoşi bãnãţeni pasionaţi de sporturi extreme, va merge pe coardã deasupra unor edificii reprezentative din Transilvania şi Banat. Pentru ca reţeta aventurii sã fie completã, cea mai mare parte a drumului va fi fãcutã pe un monociclu! În drumul sãu artistul acrobat se va întâlni cu oameni interesanţi, descoperind istoria şi tradiţiile locurilor.

dragon

Viitorul documentar va fi filmat într 10 şi 26 octombrie, iar echipa va parcurge practic întreg Banatul şi Transilvania, filmând o parte din cele mai renumite obiective turistice. Cum filmul presupune acrobaţii spectaculoase la înãlţimi ameţitoare în multe locuri publice ale marilor oraşe din Transilvania şi Banat (deocamdatã este perioada în care echipa solicitã aprobãrile autoritãţilor pentru acest demers inedit şi încã nu putem publica oficial exat toate locaţiile unde se va filma), cu siguranţã vor fi mulţi oameni curioşi sã asiste la “eveniment”.

 Filmul este produs de Western Transylvania Studios, cea mai tânără casã de producţie din vestul țãrii şi va fi regizat de Sabin Dorohoi, bãnãţean la origine, realizatorul celebrelor videoclipuri “Happy” din Reşiţa, Caransebeş, Bocşa, Herculane şi Anina. Sabin Dorohoi este laureat al peste 35 de nominalizãri şi premii internaţionale. Din cele treisprezece filme de scurtmetraj realizate, ultimele cinci (“Ghela” , “Visând la Galapagos” , “Clopotul”, “Fata din Transilvania” şi “Calea Dunãrii”) i-au adus cele mai multe distincţii internaţionale la festivaluri precum: Palm Springs, Reykjavic, Geneva, Chicago, TIFF, Roma, Regensburg, Sardenia şi Festivalul de film Est European din Hollywood.

Mai multe detalii despre proiectul acestui film inedit de promovare a României, precum şi câteva filmuleţe foarte scurte de anunţare a viitorului documentar, se pot gãsi  aici

http://www.transylvaniadragon.com/

sau la:

https://www.facebook.com/transylvaniadragonmovie

 

0 Comentarii

Elefantul Toyo nu a găsit nici un comentariu

Ne pare rău, dar cineva a luat toate comentariile și a fugit cu ele, sau poate nimeni nu a comentat !

Poți fi tu primul lasă un comentariu !

Scrie comentariu

Warning: Illegal string offset 'rules' in /customers/d/4/9/stiripentrucopii.com/httpd.www/wp-content/themes/reganto-theme/functions/filters.php on line 154 Warning: Illegal string offset 'rules' in /customers/d/4/9/stiripentrucopii.com/httpd.www/wp-content/themes/reganto-theme/functions/filters.php on line 155 <

Azi în România

Marele Picnic ShortsUP la Domeniul Mogoșoaia – 26-28 iulie

Marele Picnic ShortsUP la Domeniul Mogoșoaia – 26-28 iulie   0

Anul acesta, Marele Picnic Cinematografic SHORTSUP și-a descoperit spiritul de aventură: ediția a 6-a este plină de idei, oameni și activități noi. Firesc, deci, se mută vara asta într-un loc [...]

Banner
Banner
Banner
 

Reclamă

Calendar

mai 2019
L Ma Mi J V S D
« apr.    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031