Gradinita Ana Lugojana
Breaking News
  • 50 de liceeni din Timișoara rescriu basmele populareUn număr de 50 de elevi de liceu din Timișoara sunt provocați să reacrioe povești. Mai exact, ei trebuie să reinterepreteze, creativ, basmele tradiționale din banat. Cele mai frumoase basme [...]
  • Cursuri suspendate în 10 județe și în CapitalăVineri, 23 martie, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, cursurile școlare sunt suspendate integral în județele Giurgiu, Dâmbovița, Prahova, Teleorman, Buzău, Dolj, Călărași, Ilfov, Olt, Ialomița și în municipiul București. Fac excepție grădinițele [...]
  • 21 Martie – Ziua Mondială a Teatrului de PăpuşiÎn anul 2000, la Magdeburg, în Germania, s-a desfăşurat al XVIII-lea Congres al Uniunii Internaţionale a Marionetiştilor. Atunci și acolo s-a născut ideea unei zile a teatrelor de păpuşi şi [...]

Azi în Timişoara, mâine-n toată ţara!: ”Frământările unui pisoi salvat”, o carte pentru toate vârstele

Delimitare+- ADimensiune Font+- Printează articol
Azi în Timişoara, mâine-n toată ţara!: ”Frământările unui pisoi salvat”, o carte pentru toate vârstele
Articole asemănătoare

Personaje sunt trei pisoi cărora părinții autoarei le-au salvat viața. Frații Ilie și Grigore au fost găsiți primii în albia unui pârâu, iar la distanță de 3 ani, Bumbi, cel care va deveni și personajul principal. Povestea începe la puțin timp după ce el a fost adus în casă. Dacă în prima parte, acțiunea se concentrează pe relația dintre pisoi, pe felul în care cei maturi îl adoptă și-l învață pisicisme, în partea a doua, Bumbi și aventura sa în pădure devin subiectul central. Experiența trăită aici îi va dezvălui o realitate și o lume mult mai mari dincolo de gardul curții și îi va marca existența.

“Frământările unui pisoi salvat” este o carte cu două chipuri: pentru copii o istorie cu pisici, plină de tâlcuri, pentru adulți, povestea unor îndoieli și căutări personale.

Cartea va fi prezentată marţi, de la ora 18.30, la Libraria Cărtureşti din Julius Mall Timişoara. Cine va veni la lansare va avea parte de dublu autograf: al autoarei Maria Mazilu și al lui Bumbi!!! Stiri pentru copii nu va lipsi de la intalnirea cu pisoii!

- Grigore, urează-mi “Zbor uşor!”
- Cum să-ţi urez aşa ceva?? Ce, tu eşti pasăre??
- Nu, da’ azi chiar o să zbor! Am lansare la Timişoara şi mă duc cu avionul.
- Serios?? Păi să iei un şoarece-n gură că e prima dată, nu?? De fapt doi, că nici cu avionul n-ai mai fost şi nici la Timişoara.
- Mã, iar ai început cu şoarecii tăi?? Ştii că nu pot să omor, îi consider prieteni!
- Bine, uită! Nu mai lua nimic în gură, da’ să le zici timişorenilor că eu şi Ilie suntem cei mai şmecheri pisoi ever!!! E o formulă magică, o să-ţi poarte noroc! Azi în Timişoara, mâine-n toată ţara!
- Aha…. înţeleg! Şi zic asta înainte sau după ce cobor din avion??

0 Comentarii

Elefantul Toyo nu a găsit nici un comentariu

Ne pare rău, dar cineva a luat toate comentariile și a fugit cu ele, sau poate nimeni nu a comentat !

Poți fi tu primul lasă un comentariu !

Scrie comentariu

Adresa dvs. de E-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Banner
Banner
 

Reclamă

Calendar

March 2018
M T W T F S S
« Feb    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031