Gradinita Ana Lugojana
Breaking News

Azi e Ziua Internațională a Fericirii, iar ștrumfii sunt ambasadorii fericirii în 2017

Delimitare+- ADimensiune Font+- Printează articol
Azi e Ziua Internațională a Fericirii, iar ștrumfii sunt ambasadorii fericirii în 2017
Articole asemănătoare

Azi e Ziua internațională a fericireii. Prin urmare nu ai voie să fii altfel decât fericit/ă. Pe 28 iunie 2012, Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite – ONU – a stabilit ca Ziua Internațională a Fericirii să fie sărbătorită pe 20 martie. Ca o curiozitate, ziua dedicată fericirii mondiale coincide cu Ziua internațională a Francofoniei. ”Ceea ce aflăm când studiem fericirea la nivel mondial este că definiţia acesteia este aceeaşi oriunde”, spune Jeffrey Sachs, autor al Raportului Mondial al ONU privind fericirea. Tot azi e și echinocțiul de primăvară. Și mai știai că există un Institut al fericirii? Există. Pe bune. E în Danemarca și studiază, cum îi spune și numele… fericirea.

Topul celor mai fericite țări din lume

Raportul mondial al fericirii pe 2017 este dat publicităţii luni, 20 martie cu ocazia Zilei Internaţionale a Fericirii. Cu acest prilej, va fi prezentat şi un top al celor mai fericite ţări din lume. ”Ceea ce aflăm când studiem fericirea la nivel mondial este că definiţia acesteia este aceeaşi oriunde”, spune Jeffrey Sachs, autor al Raportului Mondial al ONU privind fericirea, care cuprinde şi un clasament al fericirii în 156 de ţări.

Ștrumfii, ambasadorii fericirii, în 2017

Pentru ediția 2017 a Zilei internaționale a fericirii, ONU a decis să readucă în atenția publică Agenda 2030 pentru dezvoltare durabilă, adoptată în septembrie 2015. În cadrul acesteia se regăsesc cele 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă (ODD), reunite informal și sub denumirea de Obiective Globale. Printre ele se află ”fără sărăcie”, ”foamete zero”, ”sănătate și bunăstare”. Pentru a le promova, ONU folosește imaginea ștrumfilor,  și le recomandă utilizatorilor rețelelor de socializare ca în ziua de 20 martie să folosească #SmallSmurfsBigGoals.

Danemarca, cea mai fericită țară în 2016

Danemarca a fost ocupanta primului loc, anul trecut, danezii fiind cei  mai fericiți oameni din lume. Pe locul al doilea erau elvețienii, care, în 2015, au prtimit titlul de cei mai fericiți oameni din lume. Tot anul trecut, America s-a plasat pe locul 13, după Israel, și cu puţin înainte de Mexic și Brazilia.

Ce are Danemarca şi nu au restul țărilor?  Pe lângă un peisaj superb și o atenție deosebită pentru protejarea naturii, țara oferpă asistență medicală şi educație gratuită, un an concediu de maternitate şi 5 săptămâni concediu de odihnă plătit, anual. Meik Wiking, CEO la Institutul Fericirii din Copenhaga, spune că secretul fericirii stă în statutul bunăstării, concentrat pe investiţii în servicii publice care generează o viaţă de calitate pentru toată lumea.

Paradoxal, danezii sunt cei mai mari plătitori de impozite pe venituri, comparativ cu alte naţiuni – 60%. Wiking spune însă că 8 din 10 danezi sunt fericiţi să plătească aceste taxe deoarece sunt conştienţi de beneficiile uriaşe în ceea ce priveşte standardul de viaţă.

Cât de fericiți sunt românii

Potrivit unui studiu realizat de Institutul de Cercetarea a Calității Vieții, între 60 și 70% dintre români sunt mai degrabă fericiți decât nefericiți. Suntem departe de Suedia sau Germania, dar aproape de Italia și Bulgaria. Raportat însă la nivelul întregii Uniuni Europene, suntem însă mai degrabă în partea nemulțumită.

Sursa foto: globalroundtableissues.wordpress.com

0 Comentarii

Elefantul Toyo nu a găsit nici un comentariu

Ne pare rău, dar cineva a luat toate comentariile și a fugit cu ele, sau poate nimeni nu a comentat !

Poți fi tu primul lasă un comentariu !

Scrie comentariu

Warning: Illegal string offset 'rules' in /customers/d/4/9/stiripentrucopii.com/httpd.www/wp-content/themes/reganto-theme/functions/filters.php on line 154 Warning: Illegal string offset 'rules' in /customers/d/4/9/stiripentrucopii.com/httpd.www/wp-content/themes/reganto-theme/functions/filters.php on line 155 <

Banner
Banner
Banner
 

Reclamă

Calendar

februarie 2019
L Ma Mi J V S D
« ian.    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728