Gradinita Ana Lugojana
Breaking News

Atelier de inteligență emoțională pentru copii

Delimitare+- ADimensiune Font+- Printează articol
Atelier de inteligență emoțională pentru copii

Fundația Calea Victoriei organizează sâmbătă, 21 februarie, de la oră 11.00, Atelierul de inteligență emoțională, susținut de psihologul  Monica Nicolae.  Acest atelier își propune să se concentreze asupra modalităților de stimulare a inteligenței emoționale a copiilor, oferindu-le tehnici și instrumente pentru a fi mai încrezători în ei, mai abili în relațiile pe care le formează și în procesul de comunicare.

Fiecare dintre cele 4 ședințe va folosi maniere interactive de lucru, jocuri și activități artistice, prin intermediul cărora copiii vor învăța să își identifice mult mai clar emoțiile și să le gestioneze mai eficient. Înțelegerea emoțiilor, a stărilor sau situațiilor pe care le experimentează, le va oferi copiilor premisele creerii unor relații sănătoase cu cei din jur, un grad de adaptare sporit indiferent de contextul social în care se află și o modificare pozitivă a confortului și imaginii personale.

Familiarizarea cu diferitele concepte și tehnici de dezvoltare a inteligenței emoționale va avea la bază demersuri cu caracter ludic, practic, toate activitățile și exercițiile fiind adaptate vârstei și nivelului de dezvoltare specific fiecărui copil, dar și dinamicii de ansamblu al grupului de cursanți.

Atelierul va parcurge următoarele etape: 

Atelier 1 – Primul atelier se va concentra asupra modalităților în care se percepe emoțiile și a capacității de a detecta și descifra aceste emoții din imaginile și sunetele cu care se confruntă copiii sau din manifestările artistice și situațiile sociale în care se află. Copiii vor lucra împreună și vor dezvoltă capacitatea de a identifica atât propriile emoții, cât și a celor din jur, părinți, colegi, persoane nou cunoscute.

Atelier 2 – În cea de a două întâlnire, folosindu-se de activități artistice, copiii își vor modela abilitățile de a utiliza și exploata emoțiile pentru a facilita diferite activități cognitive a€“ gândirea analitică, adaptarea și adecvarea comportamentului la diferite situații, gestiunea și rezolvarea problemelor.

Atelier 3 – Odată familiarizați cu manierele de percepere și utilizare a emoțiilor, copiii se vor concentra asupra înțelegerii emoțiilor. Jocurile și activitățile se vor axa de această dată asupra capacității de a înțelege limbajul emoțional și de a aprecia relațiile complicate ce pot apărea între diferitele emoții pe care le experimentăm.

Atelier 4 – Ultima întâlnire va avea ca subiect gestionarea emoțiilor copiilor și capacitatea de a regla emoțiile proprii și ale celorlalți, atât cele pozitive, cât și cele negative, cu scopul valorificării acestora pentru a obține ceea ce își doresc, pentru a câștiga încredere în șine și în abilitățile proprii de a se descurcă fără ajutorul adulților.

Dată începere: 21 februarie 2014; Ora curs: 11.00
Cost: 200 ron; Cost redus (card fidelitate): 180 ron (card fidelitate)
Locul desfășurării: Str Popa Soare 40, etaj 1 (în apropierea Rondului Pache Protopopescu și Biserica Sfânta Vineri-Blvd Corneliu Coposu)

Înscriere la CONTACT@VICTORIEI.RO

0 Comentarii

Elefantul Toyo nu a găsit nici un comentariu

Ne pare rău, dar cineva a luat toate comentariile și a fugit cu ele, sau poate nimeni nu a comentat !

Poți fi tu primul lasă un comentariu !

Scrie comentariu

Warning: Illegal string offset 'rules' in /customers/d/4/9/stiripentrucopii.com/httpd.www/wp-content/themes/reganto-theme/functions/filters.php on line 154 Warning: Illegal string offset 'rules' in /customers/d/4/9/stiripentrucopii.com/httpd.www/wp-content/themes/reganto-theme/functions/filters.php on line 155 <

Banner
Banner
Banner
 

Reclamă

Calendar

martie 2019
L Ma Mi J V S D
« feb.    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031