Gradinita Ana Lugojana
Breaking News

Apariție neobișnuită în Delta Dunării: patru păsări flamingo

Delimitare+- ADimensiune Font+- Printează articol
Apariție neobișnuită în Delta Dunării: patru păsări flamingo

Păsările flamingo  sunt o specie întâlnită în Europa în bazinul mediteranean, Africa și Asia. Rareori, câteva exemplare au putut fi văzute în România în natură, în Delta, însă păsările nu cuibăresc aici, ci erau ca și acum, în trecere, în timpul migrației de toamnă. De data aceasta se pare ca ele au început migrația mai repede și au oprit la noi să se odihnească.

”Prima persoană care le-a observat a fost Adina Stavarache, din Tulcea. Imediat, tot corpul expediționar al SOR a venit să vadă cele patru exemplare. Pentru că păsările se sperie ușor de oameni, ornitologii folosesc la observații binocluri și lunete cu putere ridicată de focalizare. Singurul care a avut un aparat foto profesionist și a reușit să fotografieze flamingo, a fost Florin Stavarache. Restul ornitologilor s-au mulțumit și cu fotografii pe telefonul mobil, prin obiectivul lunetelor”, au relatat oficialii de la Societatea Ornitologica Romana.

Potrivit biologilor, aceste păsări înalte de aproape un metru și jumătate preferă locurile cu apă dar nu mai adâncă de 50 cm, unde caută hrana în mâl cu ajutorul ciocului. ”Culoarea roz o dobândesc datorită cantității mari de carotenoizi pe care o obțin din consumul crustaceilor capturați pe fundul lacurilor cu apă salmastră”, mai explică reprezentanții SOR.

ORNITOLOGÍE s. f. Ramură a zoologiei care se ocupă cu studiul păsărilor

Cuvântul flamenco vine din spaniolă/portugheză și înseamnă flacără colorată. Exista șase specii de flamingo în lume. Sunt asemănatoare cu berzele, stau într-un picior și se hrănesc cu alge și insecte din apa. Sunt păsări sociabile care trăiesc în colonii.

Poze: Florin Stavarache.

0 Comentarii

Elefantul Toyo nu a găsit nici un comentariu

Ne pare rău, dar cineva a luat toate comentariile și a fugit cu ele, sau poate nimeni nu a comentat !

Poți fi tu primul lasă un comentariu !

Scrie comentariu

Warning: Illegal string offset 'rules' in /customers/d/4/9/stiripentrucopii.com/httpd.www/wp-content/themes/reganto-theme/functions/filters.php on line 154 Warning: Illegal string offset 'rules' in /customers/d/4/9/stiripentrucopii.com/httpd.www/wp-content/themes/reganto-theme/functions/filters.php on line 155 <

Azi în România

Marele Picnic ShortsUP la Domeniul Mogoșoaia – 26-28 iulie

Marele Picnic ShortsUP la Domeniul Mogoșoaia – 26-28 iulie   0

Anul acesta, Marele Picnic Cinematografic SHORTSUP și-a descoperit spiritul de aventură: ediția a 6-a este plină de idei, oameni și activități noi. Firesc, deci, se mută vara asta într-un loc [...]

Banner
Banner
Banner
 

Reclamă

Calendar

mai 2019
L Ma Mi J V S D
« apr.    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031